Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Japandi: Zachte neutrale tinten en natuurlijke materialen

  • Geplaatst op
  • Door Rosan van Dimehouse
  • 0
Japandi: Zachte neutrale tinten en natuurlijke materialen

In de wereld van interieurontwerp en decoratie komen er voortdurend nieuwe trends en stijlen opzetten. Een trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is "Japandi." Deze bijzondere woontrend combineert de elegantie en rustgevende esthetiek van de Japanse stijl met de minimalistische en functionele benadering van het Scandinavische design. Het resultaat is een harmonieuze samensmelting van twee verschillende culturen die samen een evenwichtige en serene sfeer creëren in elke ruimte. Benieuwd hoe jij deze nieuwe trend in jouw interieur kunt toepassen? Lees dan snel verder!

Een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië

Organische vormen, natuurlijke materialen en natureltinten: in een Japandi interieur komt het beste van Japan en Scandinavië samen in een 'zen'sationeel interieur. Minimalistische, eenvoudige en strakke vormgegeven meubels uit Scandinavië gaan super goed samen met de rustige, natuurlijke invloeden uit Japanse interieurs. Deze combinatie creëert een rustgevende en evenwichtige sfeer die een gevoel van sereniteit geeft.

Welke soort meubels passen bij de woontrend Japandi

Meubels die goed passen bij de Japandi stijl zijn:

  1. Meubels gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, linnen en katoen.
  2. Meubels met organische vormen
  3. Meubels met ronde vormen
  4. Meubels met bouclé stoffen

Kleurenpalet

Het kleurenpalet van Japandi is geïnspireerd op de natuur en bestaat voornamelijk uit rustige, zachte, neutrale tinten. Denk aan zachte grijstinten, aardse bruintinten, crème, wit en pastelkleuren. Deze kalme kleuren worden aangevuld met subtiele accenten van donkerder hout of zwarte elementen voor het contrast.

Minimalisme en functionaliteit

Zowel het Japanse als het Scandinavische design staan bekend om hun minimalistische benadering. Bij Japandi draait alles om het elimineren van overbodige elementen en het behouden van een eenvoudig en georganiseerd interieur. Meubels hebben strakke lijnen en een tijdloos ontwerp. Functionaliteit staat centraal, waarbij elk meubelstuk een duidelijk doel heeft zonder concessies te doen aan de esthetiek.

Natuurlijke materialen

Een ander kenmerkend aspect van Japandi is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout is een veelvoorkomend element in meubels en decoratie, waarbij lichtgekleurd hout zoals berken en esdoorn de overhand heeft. Maar ook noten hout past perfect in bij een Japandi interieur. Natuurlijke materialen zoals linnen en katoen worden gebruikt voor gordijnen, kussens en bekleding.

Natuurlijke verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in het Japandi-design. Het streven naar natuurlijk licht wordt benadrukt door het gebruik van grote ramen en lichte gordijnen. Als kunstmatige verlichting nodig is, worden eenvoudige en subtiele lampen gebruikt om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

Planten en natuurlijke elementen

Het toevoegen van planten en andere natuurlijke elementen is essentieel om de Japandi-stijl tot leven te brengen. Groene planten brengen niet alleen een vleugje natuur in huis, maar zorgen ook voor een gevoel van harmonie en frisheid.

Japandi eetkamer

Origami-stijl hanglampen die zacht licht verspreiden zorgen voor een kalmerende Japanse sfeer in een eetkamer. Hang de lampen boven een Scandinavische eettafel met zachte rondingen van het tafelblad tot de poot en de Japandi stijl is direct zichtbaar in jouw interieur. Simplistische eetkamerstoelen van hout of zachte materialen nodigen uit om lekker lang te gaan tafelen Tijdloos én van nu is een zandkleurige muur die een warme gloed over de eetkamer strijkt.

Japandi woonkamer

Rond en scherp, egaal en grafisch, glad en gestructureerd: het contrastenspel in een Japandi woonkamer is spannend en uniek, zonder te overweldigen. Precies zoals ineen  Japandi interieur bedoeld is. Zo trekt bijvoorbeeld een royale hoekbank direct je aandacht, maar maken organische vormen de bank zacht en uitnodigend. De ronde vormen van de bank laat je terugkomen in de salontafel, accessoires, kunst aan de wand en een vloerkleed en geven de verder strakke lijnen van een woonkamer een uitnodigende uitstraling. ‘Harde’ materialen zoals een beton grijze behang op de wand worden verzacht door zachte aaibare stoffen in warme tinten.

Japandi – niet alleen een woontrend

Japandi is veel meer dan alleen een woontrend; het is een levensfilosofie die de harmonie tussen mens en natuur weerspiegelt. Door de combinatie van Japanse en Scandinavische invloeden ontstaat een tijdloos en sereen interieur dat perfect is voor mensen die streven naar een minimalistische en functionele leefomgeving. Als je op zoek bent naar een rustige en serene sfeer in huis, kies dan zeker voor de Japandi interieurstijl.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5