Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

De opkomst van Teddy stof in meubelontwerp

  • Geplaatst op
  • Door Rosan van Dimehouse
  • 0
De opkomst van Teddy stof in meubelontwerp

Als je op dit moment een meubelwinkel binnen stapt of online zoekt naar meubels, dan ben je deze trend ongetwijfeld al tegengekomen. Wij hebben het natuurlijk over de teddy stof in meubelontwerp. De meeste mensen noemen deze stof ook wel bouclé maar er zit toch wel daadwerkelijk een verschil tussen deze stoffen. Waar komt de teddy stof vandaan? Hoe pas je het toe in je interieur? En wat zijn de verschillen tussen teddy en bouclé stof? Dat vertellen wij je allemaal in deze blog!

Het ontstaan van teddy stof

De oorsprong van teddy stof gaat terug tot de vroege 20e eeuw, maar het was voornamelijk bekend in de modewereld vanwege zijn veelzijdigheid en unieke textuur. De toevoeging van een teddy-achtige pluizigheid aan deze stof creëerde een nieuwe sensatie in meubelontwerp. De combinatie van de bouclé textuur met het teddy-achtige gevoel heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we naar comfortabele en stijlvolle meubelstukken kijken. Deze stof voegt niet alleen textuur toe aan meubelstukken, maar creëert ook een gevoel van warmte en gezelligheid in elke ruimte waarin het wordt gebruikt.

Mix van stijl en comfort

Wat Teddy stof zo geliefd maakt, is de perfecte combinatie van comfort en stijl. De stof voelt zacht aan en heeft een knus uiterlijk die bijdraagt aan een huiselijke sfeer. Maar het gaat niet alleen om het comfort. Teddy stof voegt ook een speelse en toch chique uitstraling toe aan meubelstukken. Het kan een trendy look toevoegen aan een modern interieur of een gezellige touch geven aan een klassieke inrichting.

Toepassen teddy stof in je interieur

Items van teddy stof zijn echte blikvangers, of je nu voor een groot meubel of een klein accessoire van teddy kiest. Dit opvallende materiaal is vaak gebroken wit of beige van kleur en matcht dus met alle andere kleuren, wat het makkelijk te combineren maakt met de rest van je meubels. Combineer dit met donkere en warme kleuren om een sfeervol geheel te creëren. Naast contrast in kleur kun je ook gaan voor contrasterende materialen. Denk hierbij aan linnen gordijnen, houten meubels of tafels met een marmer(look) tafelblad.

De stof kan goed gebruikt worden in verschillende ruimtes om een warme, gezellige en comfortabele sfeer te creëren, bijvoorbeeld als bekleding van een bank of fauteuil in de woonkamer, als dekbedovertrek of poef in de slaapkamer, als stoelbekleding in de eetkamer of als decoratie zoals plaids en kussens die je in elke ruimte terug kunt laten komen.

Meubels met teddy stof

De populairste meubels in een teddy stof zijn banken, fauteuils en eetkamerstoelen.

  • Teddy bank: Ben jij helemaal fan van de teddy stof en wil je een echte blikvanger in je interieur? Kijk dan eens naar een teddy bank. Zo’n zachte bank is ideaal voor een avondje bankhangen en creëert een knusse sfeer in je woonkamer. Een bank op metalen pootjes is de perfecte combinatie tussen zacht en stoer. Ben je op zoek naar een teddy of bouclé bank die juist meer aansluit bij een Scandinavische of Japandi woonstijl? Kies dan voor een bank met houten pootjes of zonder pootjes.
  • Teddy fauteuil: Lekker warm wegkruipen met een goed boek of je favoriete serie gaat nog fijner met een teddy fauteuil. Teddy stof heeft een zachte structuur waardoor je extra zacht zit in je stoel. Door een fauteuil met ronde vormen te kiezen in een teddy of bouclé stof creëer je veel warmte en speelsheid in huis en maak je gegarandeerd een statement in jouw interieur.
  • Teddy eetkamerstoel: Houd je van uitgebreide diners en gezellige borrels? Met teddy eetkamerstoelen weet je zeker dat je lekker zit! Door de knusse uitstraling tovert een teddy stoel jouw eethoek om in een sfeervolle en gezellige plek waar je kan genieten met vrienden en familie. Onze meest populaire teddy bouclé stoel is de Novan bouclé eetkamerstoel. Een super comfortabele draaibare stoel met armleuningen waar je uren op kunt zitten en lekker kunt tafelen. Verkrijgbaar in de kleuren beige, taupe, bruin en zwart. Laat de gezellige etentjes dan maar beginnen.

Liever op een iets meer subtiele manier deze trend toevoegen aan jouw interieur? Ga dan voor leuke accessoires zoals kussentjes, vloerkleden of plaids. In onze showrooms in Bussum, Delfgauw, Enschede en Eindhoven kun je accessoires van Dijk Natural Collections kopen, waaronder hele leuke teddy bouclé sierkussens.

Bouclé of Teddy: Wat is het verschil?

Bouclé en teddy worden vaak in één adem genoemd maar hebben elk hun eigen unieke kenmerken. Bouclé, bekend om zijn gekrulde en lusvormige garens, heeft een rijke textuur en is perfect voor een verfijnde, luxueuze uitstraling. Aan de andere kant staat teddy stof, vernoemd naar de zachte vacht van een teddybeer. Deze stof is ongelooflijk zacht en pluizig, waardoor het een uitstekende keuze is voor een gezellige, comfortabele uitstraling in elk interieur.

Voordelen en onderhoud teddy stof

Als je een meubel hebt aangeschaft met een teddy of bouclé stof wil je natuurlijk wel dat dit meubel en de stof zo lang mogelijk mooi blijven. Een voordeel van de teddy stof is dat het makkelijk in onderhoud is. Regelmatig stofzuigen is bij normale omstandigheden voldoende. Enkele tips om de stof goed te onderhouden; voorkom verkleuringen van de stof door het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen. Om vlekken van eten, drinken, kinderen of huisdieren te voorkomen of schoon te maken adviseren wij om het meubel vooraf in te sprayen en te behandelen met onze iProteqt anti-vlekgarantie van 3 jaar. 

Een tijdloze keuze

Terwijl trends in meubelontwerp komen en gaan, lijken teddy en bouclé stoffen een blijvende favoriet te zijn. De combinatie van comfort, stijl en duurzaamheid maakt het een tijdloze keuze voor iedereen die op zoek is naar zowel functionaliteit als mode in hun interieur. Het voegt een element van knusheid toe aan moderne ruimtes en biedt een knipoog naar nostalgische gevoelens van comfort en warmte.

Dus, als je op zoek bent naar een vleugje gezelligheid en stijl in je huis, overweeg dan zeker teddy of bouclé stof als een uitstekende keuze voor je volgende meubelaankoop. Met zijn unieke combinatie van zachtheid, duurzaamheid en esthetiek zal het waarschijnlijk nog vele jaren een geliefd materiaal blijven in het interieurdesign.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5