Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Barkrukken trends: Ontdek de laatste stijlen en designs

  • Geplaatst op
  • Door Rosan van Dimehouse
  • 0
Barkrukken trends: Ontdek de laatste stijlen en designs

Barkrukken zijn veel meer dan alleen zitplaatsen voor aan de bar. Ze hebben een essentiële rol in het interieurontwerp en kunnen een stijlvolle en functionele toevoeging zijn aan elke ruimte. Barkrukken zijn er in verschillende hoogtes, stijlen en materialen. Ben jij op zoek naar een barkruk voor jouw interieur? Bekijk dan de laatste barkrukken trends en laat je inspireren!

Laatste trends – stijlen & designs

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten barkrukken verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken, pluspunten, materialen en ontwerpen.

De laatste en meest populaire stijlen voor barkrukken zijn:

  • Barkrukken met een minimalistisch en Scandinavisch design
  • Metalen barkrukken
  • Houten barkrukken
  • Gestoffeerde barkrukken
  • Zwarte barkrukken
  • In hoogte verstelbare barkrukken

Minimalistisch en Scandinavisch design

Minimalisme en Scandinavisch design zijn en blijven één van de populairste designs in interieurwereld. Deze stijlen staan bekend om hun strakke lijnen, eenvoudige vormen en functionaliteit. Barkrukken met slanke, rechte poten en een strakke zitting passen perfect bij een minimalistisch interieur. Natuurlijke materialen zoals hout en leer worden vaak gebruikt om een warme en gezellige sfeer te creëren.

Metalen barkrukken

Deze krukken hebben meestal een metalen frame, zoals staal, ijzer of aluminium, en kunnen worden gecombineerd met verschillende materialen voor de zitting, zoals hout, kunststof of leer. Je hebt metalen barkrukken met rugleuning maar ook zonder rugleuning. Metalen barkrukken geven een stoere, moderne uitstraling aan jouw interieur.

Houten barkrukken

Barkrukken van hout kunnen een rustieke of natuurlijke uitstraling hebben en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals eiken, beuken, teak en walnoot. Houten barkrukken hebben vaak een zitting zonder rugleuning.

Gestoffeerde barkrukken

Deze krukken staan in het teken van comfort. Gestoffeerde barkrukken hebben eigenlijk altijd een zitting met rugleuning. Dit in combinatie met een heerlijke zachte stof zorgt voor veel zitcomfort. Een barkruk in een mooie bouclé stof is op dit moment erg populair.

Zwarte barkrukken

Zwarte elementen en meubels zijn niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. Ook zwarte barkrukken zien we al een tijdje voorbij komen in alle woontrends. Hout, metaal, velvet, leer, stof; zwarte barkrukken zijn er in allerlei verschillende soorten en materialen. Een barkruk in het zwart past in bijna alle interieurstijlen en daarom erg populair.

Verstelbare barkrukken

Dit type barkruk kan in hoogte worden aangepast, waardoor ze veelzijdig zijn en geschikt voor eigenlijk alle verschillende tafelhoogtes of barhoogtes. Ideaal wanneer je de barkruk voor verschillende doeleinden wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor zowel een kookeiland als een bartafel. Deze barkrukken zijn zullen daarom ook altijd terugkomen in de trends.

Barkrukken voor buiten

Naast de populaire stijlen en designs voor binnen, worden barkrukken voor buiten ook steeds populairder. Vooral wanneer je een beperkte buitenruimte hebt, zijn barkrukken voor buiten een ideale oplossing. Je kunt hierdoor kiezen voor een hoge, smalle tafel waardoor je veel ruimte bespaart. Fijn in bijvoorbeeld een patio maar ook perfect als je een extra zitje in een tuin wilt maken waar je tijdens de warme zomeravonden gezellig kunt borrelen met vrienden.

Hoe kies je de juiste barkruk?

De keuze voor een barkruk hangt af van je persoonlijke smaak en stijl maar ook van het gebruiksdoeleinde. Barkrukken voor aan een kookeiland hebben andere eisen dan een barkruk voor aan een bartafel of aan de bar in een café. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste barkruk? Bekijk dan onze blog Wat is de ideale zithoogte van een barkruk aan een kookeiland of bartafel?.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5