Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Bruin is het nieuwe zwart: de opkomst van bruin in interieurdesign

  • Geplaatst op
  • Door Rosan van Dimehouse
  • 0
Bruin is het nieuwe zwart: de opkomst van bruin in interieurdesign

Bruin is het nieuwe zwart en beige het nieuwe grijs. Maar hoe voeg je bruin en beige toe aan je interieur zonder dat het oubollig wordt?! Bij de kleur bruin denk je wellicht aan de massieve, klassieke en oubollige bruine interieurs, zoals we die van vroeger kennen. Maar dat is absoluut niet zo. Bruin is namelijk helemaal terug van weggeweest en wordt gezien als het nieuwe zwart. En dan bedoelen we niet de roodbruine terracotta kleur, maar echt bruin-bruin. Bovendien heeft bruin heel veel voordelen en kun je met bruin enorm veel kanten op. Eigenlijk is het een ideale basiskleur. Hoe je bruintinten kunt combineren, welke bruintinten er zijn én wat de voordelen zijn van bruintinten lees je in dit artikel.

Voordelen van bruintinten in interieurdesign

Bruine interieurs waren in de jaren 70 een enorme trend. Op dit moment is bruin alweer een tijd bezig met een opmars bezig in interieurdesign. Maar waarom is bruin nu ineens weer zo populair? En waarom is het een goed idee om bruintinten toe te passen in je interieur?

1: bruin zorgt voor warmte en gezelligheid in huis

Een van de voornaamste redenen waarom bruin zo geliefd is geworden, is de warmte die het toevoegt aan een ruimte. Terwijl zwart soms als koel en afstandelijk kan worden ervaren, omarmt bruin je interieur met open armen. Deze warme en veelzijdige kleur voegt niet alleen een vleugje elegantie toe, maar brengt ook een gevoel van gezelligheid en rust met zich mee. Het creëert een gezellige sfeer, perfect voor het creëren van een comfortabel thuis.

2: bruintinten zijn tijdloos

Bruin is een kleur die niet snel volledig uit de mode zal zijn. Terwijl trends komen en gaan, blijft bruin een tijdloze elegantie uitstralen. In tegenstelling tot sommige felle kleuren die na verloop van tijd hun populariteit kunnen verliezen, behoudt bruin zijn klassieke en stijlvolle uitstraling. Het kan moeiteloos geïntegreerd worden in verschillende interieurstijlen, van modern en minimalistisch tot traditioneel en landelijk.

3: bruin zorgt voor contrast

Bruin is allesbehalve eentonig. Van diep chocoladebruin tot zachte karamel- of taupe-tinten en zelfs lichte beige tinten, er is een breed scala aan bruine kleuren die passen bij verschillende smaken en stijlen. Het spelen met verschillende tinten bruin in een ruimte voegt diepte en dynamiek toe, waardoor het interieur levendig en interessant blijft.

4: bruin haalt de natuur naar binnen

Een van de redenen voor de opkomst van bruin in interieurs is de groeiende trend van het verbinden met de natuur. Bruine tinten weerspiegelen de warmte van aarde, hout en andere natuurlijke elementen. Mensen zoeken steeds meer naar manieren om de buitenwereld naar binnen te halen en een rustgevende omgeving te creëren. Doordat bruin doet denken aan de natuur, haal je met deze kleur een ontspannende sfeer in huis. Bruin biedt een perfecte brug tussen de moderne levensstijl en de rustgevende elementen van de natuur

4: bruin past goed bij diverse interieurstijlen

Of je nu van een modern, minimalistisch ontwerp houdt of de voorkeur geeft aan een meer traditionele inrichting, bruin past bij elke stijl. Het is een kleur die zich aanpast aan zijn omgeving en harmonieert met verschillende designelementen. Door bruin op verschillende manieren te combineren kun je elke gewenste stijl creëren. Combineer chocoladebruin bijvoorbeeld met goud voor een chique look en combineer lichtbruin met wit voor een frisse, luchtige stijl!

5: bruin is goed te combineren met andere kleuren

Een ander voordeel van bruin is de veelzijdigheid bij het combineren met andere kleuren. Het vormt een uitstekende basis voor zowel neutrale als levendigere kleurenschema's. Denk aan combinaties met crème, wit, groen of zelfs zacht roze om een harmonieuze en uitnodigende sfeer te creëren. Het mengen van texturen en materialen, zoals hout, leer en stoffen, voegt nog meer diepte en karakter toe aan de ruimte.

Bruin combineren in je interieur

Met bruin kun je alle kanten op. Bruin kan perfect als basiskleur gebruikt worden om je interieur in balans te brengen, maar het kan ook juist als accentkleur worden gebruikt. Deze kleur is van nature een rustige, natuurlijke kleur die voor evenwicht kan zorgen in een ruimte. Bruin kan heel eenvoudig gecombineerd worden met andere kleuren. Zowel met neutrale kleuren, natuurlijke kleuren en aardetinten als met accentkleuren als groen en blauw. Hieronder lichten we nog een aantal leuke combinaties met bruintinten voor je uit.

Combinatie van bruin met neutrale kleuren als taupe, beige, zwart en grijs: voor een zacht en elegant geheel mix je bruin met neutrale kleuren. Hierdoor kan een warme en knusse sfeer ontstaan.

Combinatie van bruin met okergeel: okergeel is een warme accentkleur die doet denken aan de herfst. De kleur benadrukt het warme van bruin en samen zorgen deze tinten voor een harmonieus sfeertje.

Combinatie van bruin met mintgroen: door een lichte bruintint te combineren met mintgroen creëer je een speels en vrolijk plaatje. Kies voor een lichte gebroken witte basis en een paar grote items in bruin, gecombineerd met details en accessoires in mintgroen.

Combinatie van bruin met roze: bruin met bijvoorbeeld oudroze is een prachtige combinatie. Het zachte van het roze geeft het bruin pit en brengt het geheel in balans. Zorg voor genoeg wit zodat de look niet te donker wordt. Je kunt ook goed voor poeder roze kiezen!

Verschillende bruintinten voor je interieur

Er bestaan veel tinten bruin. Van diep zwartbruin tot superlicht beigebruin. Alles daar tussenin noemen we bruin, maar elke tint heeft weer een heel ander effect. Sommige tinten zijn warmer en roder en andere zijn juist grijzer. In de kleurencirkel kun je goed zien welke kleuren wel en niet goed met elkaar combineren. Hieronder een paar voorbeelden van bruintinten die je in je interieur kunt toepassen.

Kastanjebruin doet denken aan de kleur van kastanjes. Het is een warme bruintint. Deze kleur kun je ook terugvinden in kastanje hout. Combineer deze kleur met voldoende lichte kleuren.

Roestbruin is een vrij rode bruintint die doet denken aan de kleur van roest. Deze kleur is een echte accentkleur die een warme sfeer neerzet in een ruimte. Combineer het met warme geel tinten en diepe groen tinten voor een mooie natuurlijke look.

Mokka is een lichtere kleur bruin. Deze tint is neutraal en eenvoudig te combineren met zowel lichte als donkere kleuren.

Chocoladebruin is een hele donkere bruintint. De kleur doet denken aan de kleur van pure chocolade. Combineer details in chocoladebruin met licht houten meubels, lichte muren en details in frisse accentkleuren.

Toepassen van bruin in interieurdesign

Bruintinten kun je op allerlei manieren toepassen in huis. Je kunt kiezen voor bruine muren. Er zijn allerlei soorten muurverf in bruintinten. Van muurverf in warme bruintinten tot heel licht beigebruin. Is een bruine muur een beetje té voor jou? Kies dan voor meubels of accessoires in bruin. Omdat er zóveel soorten bruin bestaan, is het niet moeilijk om iets te vinden dat in jouw interieur past. Bij Dimehouse shop je heel veel meubels en accessoires in allerlei verschillende bruintinten.

Bruin is het nieuwe zwart

Bruin is niet langer slechts een basiskleur, maar het heeft zich gevestigd als een veelzijdige en modieuze keuze in interieurdesign. Of je nu een gezellige woonkamer wilt creëren of een elegant kantoor wilt inrichten, bruin biedt een breed scala aan mogelijkheden om jouw persoonlijke stijl tot uiting te brengen. Dus, als je op zoek bent naar een tijdloze en toch eigentijdse uitstraling, overweeg dan om bruin de hoofdrol te laten spelen in jouw volgende interieurproject. Het is duidelijk: bruin is het nieuwe zwart.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5