Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Woontrend: Wat is een Japandi interieur?

  • Geplaatst op
  • Door Iris van Dimehouse
  • 0
Woontrend: Wat is een Japandi interieur?

Een stijl waar Japan en Scandinavië worden samengevoegd. Je zou niet zo snel zeggen dat er gelijkenissen zijn, maar op het gebied van interieur wel! In beide landen vind je namelijk natuurlijke materialen, lichte kleuren en een minimalistische inrichtingen. Wil jij weten hoe jij jouw eigen interieur in Japandi stijl kunt omtoveren? Lees dan snel verder!

Wat is Japandi?

Japandi is een mix van de Japanse en Scandinavische stijlen. Minimalistisch, organisch en natuurlijke tinten zijn de 3 belangrijkste woorden om deze stijl kort te omschrijven.

Japanse woonstijl

In Japan ligt de focus op ‘de kunst van het weglaten’ en ‘Less is more’. Alle afzonderlijke elementen moeten samen een evenwichtige en ongeremde stroom vormen. Geen tierelantijntjes en losse spullen maar rust en eenvoud. Noodzakelijke en functionele meubels, natuurlijke materialen en een licht maar warm kleurenpalet.  Volgens de Japanse levensfilosofie ‘Wabi-sabi’ draait de schoonheid om het zien van imperfecties. Ook dit brengen zij terug in het interieur, denk hierbij aan kunstwerken, meubels en accessoires met organische, abstracte en asymmetrische vormen.

Scandinavische woonstijl

In Scandinavië is een praktische en functionele inrichting van toepassing waarbij ook zij ‘de kunst van het weglaten’ gebruiken. Strakke lijnen, natuurlijke materialen, luchtige meubels en een licht kleurenpalet omschrijven deze stijl. Scandinaviërs streven naar het Noorse ‘Hygge’; een warme, aangename en knusse sfeer binnen in huis. Producten met een aaibaarheidsgehalte zoals schapenvachten, plaids, vloerkleden en materialen als bouclé zijn een echte must-have!

Zoals je kunt lezen lijken de stijlen enorm op elkaar! Mix de coole, zachte kleuren van de Scandinavische woonstijl met de warmere tinten en de minimalistische indeling van de Japanse woonstijl om een Japandi interieur te creëren. Maak het af met zachte items zoals een plaid en kussen en wat organische accessoires. Door dit allemaal samen te voegen creëer je een rustige en ontspannen sfeer die wel warm en gezellig is. Een interieur vol rust, als je het ons vraagt een heerlijke thuiskomer na een hectische dag.

Kleurenpalet Japandi interieur

Vooral neutrale kleuren zoals beige, crème, wit, bruin worden veel gebruikt. Maar ook zwart en grijs komen zeker terug in een Japandi interieur. Wil jij graag een beetje kleur terug laten komen? Kies dan voor bijvoorbeeld lichtroze, terracotta, groene en blauwe tinten.  

Materialen met een hoog aaibaarheidsgehalte zijn een echte musthave! Ook kun je werken met natuursteen en hout. Denk hierbij aan lichte houtsoorten zoals eiken en sparren of juist donker zoals acacia of walnoot. Qua textiel wordt vaak linnen, katoen, jute, wol en bouclé gebruikt.

Japandi combineren met andere trends

Omdat de basis van deze stijl vrij rustig is kun je het makkelijk combineren met andere trends! Voeg een ander materiaal zoals leer of metaal toe voor een industriële vintage touch. Ook kun je bij de rustige basis van een Japandi interieur wat kleur toevoegen. Dit kun je doen met accessoires of met één uniek statement piece zoals een mooie fauteuil of poef.

Japandi woonstijl bij jouw thuis

Wil jij na het lezen van deze blog meteen aan de slag om jouw interieur om te toveren naar een Japandi interieur? Kijk dan eerst welke meubels jij thuis al hebt staan. Misschien heb je al wat basis meubels die perfect te combineren zijn in een Japandi woonstijl, zoals bijvoorbeeld een grote houten kast. Combineer dit dan met een lichte bank met ronde, zachte vormen en een salontafel van hout in een organische vorm. Verf je muren in mooie beige tinten. Maak het af met asymmetrische vazen, kunst aan de muur met strakke of organische vormen, een mooi groot licht wollen vloerkleed en wat zachte kussens.

Vind je dit nog niet genoeg? Trek de stijl dan door naar de eetkamer. Ga voor een prachtige walnoothouten organische eettafel gecombineerd met lichte eetkamerstoelen in een bouclé stof. Wil je helemaal all the way gaan met deze trend dan kun je de Japandi woonstijl ook in de keuken, badkamer en zelfs buiten doorvoeren.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5