Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Vooruitblik naar 2024; Ontdek de nieuwe woontrends!

  • Geplaatst op
  • Door Rosan van Dimehouse
  • 0
Vooruitblik naar 2024; Ontdek de nieuwe woontrends!

Ga jij in 2024 verhuizen of verbouwen of ben je op zoek naar een nieuwe look voor je huidige interieur, en wil je hiervoor graag inspiratie opdoen? Bekijk dan nu de nieuwste woontrends van 2024 en laat je inspireren.

Hoe ontstaan woontrends van 2024?

Elk jaar presenteren trendwatchers de nieuwste woontrends voor het komende jaar. Maar hoe ontstaan woontrends nou eigenlijk? Woontrends ontstaan als iets kleins. Door nieuwe kleuren en materialen met elkaar te combineren ontstaan er weer nieuwe trends. Maar woontrends ontstaan ook door een samenspel van sociale, culturele, economische en technologische ontwikkelingen. De trendexperts monitoren alle ontwikkelingen en doen voorspellingen op basis van wat ontwerpers tekenen en koppelen deze aan de tijd waarin we leven.

Woontrends 2024

Trends van jaren terug is wat we steeds meer terug gaan zien in 2024. Daarnaast kijken we naar duurzame manieren om een huis in te richten. Denk hierbij aan meubels die worden gemaakt van gerecycled materiaal. Rechte en ronde vormen maken steeds meer plaats voor organische vormen en natuurlijke materialen & texturen worden steeds belangrijker. Ook zien we veel kleur terug in 2024. Wij nemen je graag mee in de nieuwste trends voor 2024.

De trends die we veel gaan zien zijn:

  • Aards
  • Duurzaamheid boven alles
  • Organische vormen & texturen
  • Jaren ‘70 in een modern jasje
  • Kleurexplosie

Aards

Het gebruik van natuurlijke materialen en texturen blijft een belangrijke trend in 2024. Een echte oer-uitstraling met veel bruintinten die gecombineerd worden met rustige natuurtinten. Meubels gemaakt van ruwe materialen zoals hout en beton maar ook natuurlijke vezels zullen een prominente plaats innemen in het interieur. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan de ruimte en creëren een rustgevende en organische sfeer.

Duurzaamheid boven alles

Duurzaamheid blijft een belangrijk aandachtspunt in 2024. Consumenten hechten steeds meer waarde aan meubels die zijn gemaakt van gerecyclede materialen of afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen. Meubelstukken die zijn gemaakt met behulp van milieuvriendelijke productiemethoden en materialen zijn belangrijker dan ooit. Denk aan meubels gemaakt van gerecycled hout, bamboe, kurk en andere duurzame materialen. Daarnaast zullen er steeds meer innovatieve ontwerpen op de markt komen die gebruik maken van upcycling en hergebruik van materialen.

Organische vormen & texturen

Deze meubeltrend zagen wij in 2023 al steeds iets meer opkomen maar in 2024 zullen golvende lijnen en organische vormen de standaard worden in meubeldesign. Zo ook in onze nieuwe collectie. Meubelstukken met vloeiende contouren en afgeronde hoeken creëren een gevoel van zachtheid en comfort in de ruimte. Denk aan banken met gebogen armleuningen en eettafels met organisch gevormde bladen. Vloerkleden zijn niet langer meer recht of rond, maar kunnen allerlei vormen aannemen. Zachte materialen als bouclé, geweven stoffen, textiel behang of verschillende kleuren verf op de muur in een patroon, nemen je mee in een zacht dromerig en een warm interieur met veel karakter.

Jaren ’70 in een modern jasje

Al een tijdje zien we invloeden van de jaren 70 terugkomen in de woontrends. Houten meubels met afgeronde, nonchalante vormen. Ook de walnoot kleur zagen we in 2023 al voorbijkomen maar in 2024 gaan we deze kleur steeds meer zien. Van oranje naar terra naar bruin en alles daar tussenin. Waar we een aantal jaren geleden de oubollige bruin tinten uit onze interieurs wilden, omarmen we deze kleur nu en laten we het op een moderne manier terugkomen.

Kleurexplosie

Kleur is terug! En hoe?! 2024 zal het jaar zijn waarin kleuren opvallen en pronken in meubeldesign. Gedurfde en levendige kleuren zullen een prominente rol spelen, waarbij rijke tinten zoals diepblauw, smaragdgroen en okergeel de hoofdrol spelen. Samen met donker mahonie en walnoot hout is dit een kleurrijke trend. Combinaties met materiaal en texturen zijn erg bepalend voor deze trend.

Deze kleuren kunnen worden toegepast op accentmeubels zoals fauteuils, kasten en bijzettafels, waardoor ze echte blikvangers worden in de ruimte. Maar ook op de wanden! Het gebruik van kleurrijke patronen en prints op stoffering zal ook een trend zijn die een vleugje speelsheid en creativiteit aan het interieur toevoegt. Naast de diepe, chique kleuren gaan we ook veel meer felle kleuren gecombineerd met frisse pasteltinten zien.

Veelzijdige woontrends 2024

Woontrends van 2024 staan dus in het teken van aards, duurzaamheid, organische vormen, en kleur. Deze trends vormen dan ook de pijlers van het moderne meubeldesign. Of je nu een liefhebber bent van strakke lijnen en minimalisme of juist houdt van gedurfde kleuren en opvallende vormen, er is voor ieder wat wils in het komende jaar. Maak je klaar om je interieur naar een hoog niveau te tillen met deze prachtige interieur trends van 2024.

Bekijk hier onze nieuwe collectie:

Stoelen Tafels Lampen
Eetkamerstoelen Eettafels Hanglampen
Barkrukken Salontafels Vloerlampen
Fauteuils Bartafels Tafellampen

 

Kasten Banken
Wandkasten Hoekbanken
TV-meubels 3-zitsbanken
Dressoirs 2,5-zitsbanken

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5