Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Wat is de ideale zithoogte van een barkruk aan kookeiland of bartafel?

Wat is de ideale zithoogte van een barkruk aan kookeiland of bartafel?

Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je de ideale barkruk vindt voor aan jouw kookeiland of bar. Lees snel verder!

De ideale hoogte van jouw barkruk

Weet je niet precies welke hoogte barkruk aan jouw kookeiland of bartafel past? Dat begrijpen wij heel goed! Daarom leggen wij, van Dimehouse, je in deze blog precies uit hoe je de juiste hoogte barkruk vindt voor het comfortabel uren lang tafelen!

Meten is weten

De barkruk hoogte wordt bepaald door 3 factoren:

 1. Meet de hoogte tot de bovenkant van het blad
 2. Haal van deze hoogte 30 cm af
 3. Bekijk de zithoogte barkruk


Voorbeeld: Je meet vanaf de grond tot de bovenkant van het keukenblad of bartafel blad 120 cm. Hier haal je 30 cm vanaf. 120 cm - 30 cm = 90 cm. De ideale zithoogte van jouw barkruk is dus minimaal 90 cm. Wil je het nou echt helemaal goed doen? Dan is de meest optimale afstand tussen de hoogte van de zitting en de bovenkant van het blad 27 á 28 cm.

Jouw zoektocht, naar barkrukken voor aan jouw kookeiland of bar, gaat dus in dit voorbeeld beginnen met het filteren van minimale barkruk zithoogte 90 cm.

LET OP! Heb jij een dik tafelblad? Check dan altijd even of er bij het zitten minimaal 10 cm tussen de bovenkant van de knie en de onderkant van het blad over is. 

Barkruk dik blad

Vaste of verstelbare barkruk?

Ook in ons assortiment zijn er verschillende industriële barkrukken te verkrijgen, die je kunt combineren met een industriële bartafel. Een verschil tussen de barkrukken is dat ze verstelbaar in hoogte zijn of vast. Beide soorten barstoelen hebben zo hun voor- en nadelen. 

Zit je met personen van verschillende lengtes aan tafel? Dan is een verstelbare barkruk misschien wel iets voor jullie. Vaak zijn deze barkrukken tot 20 cm in hoogte verstelbaar. Hierdoor kan ieder persoon erg comfortabel zitten. 

Verstelbare barkruk

Vanuit daar komen we meteen bij de niet verstelbare barkrukken. Deze barkrukken ondergaan een mindere vorm van slijtage doordat deze geen gasveer hebben en niet continue in hoogte worden versteld. Ook zijn vaste barkrukken over het algemeen iets stabieler doordat ze op 4 poten staan. Vooral in gezinnen met jonge kinderen kan dit een overweging zijn om voor een vaste barkruk te gaan.                  

Vaste barkruk

 

Welke barkruk kies jij?

Zie jij nou nog steeds door de bomen het bos niet meer? Stuur dan gerust een mailtje naar [email protected]. Wij helpen je graag verder met het vinden van geschikte barkrukken! 

Reacties

 1. Milou Milou

  Beste Natascha,

  Bedankt voor uw aanvraag. Wij adviseren om 25 a 30 cm tussen de zitting van de barkruk en het blad van de tafel te houden. Mocht u verder nog vragen hebben, dan vernemen wij het graag.

 2. Laura Laura

  Beste Liesbeth,

  Goed dat je nog even navraag doet! Wij adviseren altijd 25-30 cm tussenruimte vanaf de zitting van de barkruk gerekend, tot de onderkant van het blad.

  Begrijp ik goed dat het tot bovenkant blad 95 cm is? Het blad is opgedikt naar 7 cm, dus vanaf de vloer tot onderkant blad zou dan 88 cm zijn. Dat klopt? Je kan dan het beste op zoek naar barkrukken met een zithoogte van 58 - 63 cm. We hebben ook een aantal leuke barkrukken die in hoogte verstelbaar zijn:
  https://www.dimehouse.nl/stoelen/barkruk-industrieel/?mode=grid&limit=24&sort=default&max=200&min=0&sort=default&filter%5B%5D=567542

  Misschien dat dit een goede optie voor je is!

  Met vriendelijke groet,
  Laura - Team Dimehouse

 3. Laura Laura

  Goedemorgen Sonja,

  Wat is de zithoogte van de barkruk? Wij adviseren altijd om vanaf de zitting van de barkruk 25-30 cm tussenruimte te gebruiken tot de onderkant van het tafelblad.

  Kan je hier iets mee?

  Met vriendelijke groet,
  Team Dimehouse

 4. Sonja Sonja

  Hallo, wij zijn op zoek naar een bartafel , geschikt voor barkrukken van 92 cm hoogte. Zijn die bij u verkrijgbaar? Wat zou de afmeting moeten zijn?

 5. Vossen Liesbeth Vossen Liesbeth

  Toch nog een vraagje ter verduidelijking: ons keukeneiland waarvoor we barkrukken zoeken is 95cm hoog, met een tablet van 2cm maar opgedikt naar 7 cm (die cm komen er dus onderaan bij). Zoek ik dan naar krukken van 65 cm of...? rekening houdend met jullie opmerking: Heb jij een dik tafelblad? Check dan altijd even of er bij het zitten minimaal 10 cm tussen de bovenkant van de knie en de onderkant van het blad over is.

 6. Pim Pim

  Beste Conny, bedankt voor je interesse! Wij hebben ook barkrukken met een minimale zithoogte van 60 cm. Ook is deze barkruk verstelbaar. De keston barkruk is te vinden via de volgende link: https://www.dimehouse.nl/search/keston/. Groeten Pim van Dimehouse.

 7. conny versteeg conny versteeg

  ik heb prachtige barkrukken bij u gezien maar mijn tafelblad is 92 cm ,dus moet ik stoelen met zithoogte van ongeveer 65 cm maar ik kan ze niet vinden op de site. Kunt u mijn een paar voorbeelden aangeven. MVG

 8. Bram Komduur Bram Komduur

  Hallo Hugo,

  De Hoxton en de Dalton zijn te vinden via de zoekbalk óf via stoelen en dan barkruk industrieel! Bij al onze stoelen staan precies de hoogtes van de zitting of de armleuningen aangegeven bij de specificaties.

 9. Hugo Lenaerts Hugo Lenaerts

  Ik zoek 4 barkrukken van het type Hoxton of Dalton met een zithoogte van 64-66 cm. De tafelhoogte is 82-92 cm (onderkant- bovenkant).

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5