Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

De voordelen van zwarte meubels

  • Geplaatst op
  • 0
De voordelen van zwarte meubels

In dit blog lees je wat de voordelen van zwarte meubelen zijn. Zwarte meubelen zijn stijlvol en zijn zeer goed te combineren in alle woonstijlen. Meer voordelen lees je in dit blog. Lees gauw verder!

Zwarte meubels hebben een luxueuze uitstraling

Laten we gelijk beginnen met wat voor velen één van de grootste voordelen van zwarte meubels is, namelijk de chique en luxe uitstraling. Zwart is echt een eyecatcher in jouw interieur, of het nu gaat om een zwart tv meubel of een zwarte muur. Er wordt vaak gedacht dat de kleur zwart druk oogt en de ruimte kleiner maakt, maar niets is minder waar. Ga voor mat zwarte meubels en je creëert een zee van rust. En juist dat zorgt weer voor een chique en stijlvolle uitstraling!

Schoonmaken

Je hebt geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig om je zwarte meubels schoon te maken. En al helemaal niet als je mat zwarte meubels hebt. Gebruik een licht sopje en een pluisvrije, zachte doek. Ook vingervlekken verwijder je gemakkelijk met een vochtige doek. Wel is het nodig om het nadien na te wrijven met een droge doek, zo voorkom je vlekken en strepen. En omdat je vingervlekken net wat sneller ziet op zwarte dan op witte meubels, maak je je meubels net wat vaker schoon. Dus eigenlijk een win-win situatie toch?

Combineer je zwarte meubels

Een ander voordeel van zwart is dat de kleur eindeloos te combineren is met andere kleuren meubels en woonaccessoires. Speel eens met verschillende materialen, kleuren en stijlen. Bijvoorbeeld een zwart tv meubel tegen een zwarte muur, of juist sierkussens met goudkleurige accenten op een zwarte velvet bank. Vind je zwart op zwart te heftig, of houd je gewoon van kleur? Probeer dan eens een zwart kleurvlak op een gekleurde muur en je zult versteld staan van het resultaat!

Zwart straalt rust uit

Houd je van een rustig huis en een warme sfeer? Dan mag zwart niet ontbreken in jouw interieur. Ga voor een prachtige diepzwarte muur of voor mat zwarte meubels. Ook een zwarte tafel zorgt voor rust en een warme uitstraling in je interieur. Zeker als je het combineert met andere warme kleuren zoals cognac, taupe en antraciet.

Tijdloos

Als je zwarte meubels aanschaft dan weet je dat ze jaren mee kunnen. Ze staan niet alleen fantastisch in een industrieel interieur waar zwart vaak gecombineerd wordt met beton, hout en staal, je ziet zwart ook terug in veel moderne en klassieke interieurs. Ook is zwart niet weg te denken uit de Scandinavische woonstijl, inmiddels een echte klassieker! Wat in deze lijst ook niet mag ontbreken, is het tijdloze zwart-wit interieur. Zwart is chique, tijdloos en ontzettend veelzijdig.

Zwart maar dan anders? De zwarte visgraat tafel!

Als je net als wij dol bent op zwart in je interieur en je eens wat anders wilt, ga dan voor een zwarte visgraat tafel. En daarmee bedoelen we natuurlijk een salontafel met een visgraat motief. Het visgraat motief is juist door de zwarte kleur op een subtiele manier zichtbaar in het blad, en een lust voor het oog voor iedereen die blij wordt van trendy details. Met een zwarte visgraat salontafel haal je een subtiele blikbanger in huis!

 

Zwarte eetkamerstoelen passen in iedere woonstijl

Een van de makkelijkst te combineren zwarte meubelstukken zijn absoluut zwarte eetkamerstoelen. Voor een industriële look plaats je ze aan een houten eettafel met robuuste, zwarte poten van staal. Ga je voor een moderne look? Plaats je zwarte eetkamerstoelen dan aan een zwarte eettafel en creëer extra sfeer in je eetkamer door details toe te voegen in een opvallende kleur zoals groen of goud. Denk daarbij eens aan een paar grote gouden kandelaars op tafel en een mooie groene hangplant op een zwarte kast.

A match made in heaven: zwart en hout

Een combinatie waar wij dol op zijn en die niet meer weg te denken is uit een on-trend interieur, zwart met hout. En dat kan van alles zijn! Een zwarte salontafel met een houten blad, of een houten bartafel met gave industriële zwarte stoelen. En denk eens aan een tv meubel zwart met hout of een zwarte kapstok met een mooie houten plank om je hoeden op te bergen. Zwarte meubels met hout mogen als het aan ons ligt niet ontbreken in je interieur!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5