Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Zolder inrichten

  • Geplaatst op
  • 0
Zolder inrichten

Een zolder is een ruimte die vaak wordt gebruikt als rommelhok, maar waarom? Je hebt zo ontzettend veel opties om een zolder om te toveren tot een geweldige plek. In dit blog geven wij jou tips en inspiratie om van jouw zolder de perfecte plek te maken. Lees snel verder!

Tip 1. Bepaal waar je de zolder voor wilt gaan gebruiken

Heb je totaal geen idee wat je kunt doen met je zolder? Een opbergruimte is altijd een idee, maar je kan zoveel meer met de zolder! Je kunt natuurlijk de zolder inrichten als een extra slaapkamer voor als je vaak vrienden of familie over de vloer hebt of als je kinderen vaak slaapfeestjes hebben. Ook kun je de zolder inrichten als een kantoor of werkplek. Ideaal om in alle rust je werkzaamheden te doen. Dit komt zeker goed van pas voor de thuiswerkers en ZZP'ers onder ons! Wil je een extra relaxruimte? Ook dan is de zolder de ideale plek. Plaats een lekkere bank of een zachte fauteuil en je hebt al gauw een extra loungehoek gecreëerd. Beschik je over een grote vlakke muur? Plaats een beamer en maak je eigen bioscoop! Last but not least, de zolder kan uitstekend als hobbykamer of speelkamer worden ingericht. Zo hebben jij en de kinderen de ideale plek om te spelen of om je hobby uit te voeren. Of dit nou yoga, lezen of schilderen is. Alles is mogelijk!  

 

Tip 2. Maak een moodboard

Nu je de functie van de zolder hebt bepaald, is het slim om een moodboard te maken. Zo heb je in één oogopslag zichtbaar welke voorkeur voor meubels en kleuren jij hebt. Zo kan je alvast inspiratie opdoen voor verschillende stijlen en smaken. Probeer jezelf in te beelden hoe de zolder er uit gaat zien.  Wat hier ook belangrijk is, is de looproute. Een zolder heeft vaak minder ruimte waardoor je slim om moet gaan met de ruimte. Kies daarom van tevoren hoe je de eventuele kasten, bedden en of banken neer wil zetten.

 

Tip 3. Denk na over de lichtinval

Belangrijk bij het inrichten van de zolder is de lichtinval. De zolder is vaak niet de meest lichte ruimte in huis. Onvoldoende licht voelt gauw aan als een grauwe, afgezette kamer. Een overbelichte kamer is daarentegen ook niet handig. Als je te weinig lichtinval hebt, kijk dan of je het budget hebt om een dakkapel te plaatsen. Dankzij een dakkapel krijg je extra lichtinval en ook nog eens extra ruimte. Dit is ideaal voor een zolder! Is een dakkapel te duur? Een groot zolderraam of dakraam kan voor uitkomst bieden. Qua licht zorgt dit voor hetzelfde effect, alleen heb je dan niet het voordeel van de extra ruimte. Zijn beide opties buiten je budget? Lichte muren en sfeerverlichting doen wonderen! Het is dan wel niet natuurlijk licht, maar het de sfeerverlichting is vooral ’s avonds stiekem toch een stuk gezelliger dan een groot dakraam of dakkapel!

 

Lichtinval zolder

 

Tip 4. Kies de juiste vloer

De vloer is ook een belangrijk onderdeel voor het inrichten van de zolder. Afhankelijk van de functie die de zolder krijgt, kun je de vloer kiezen. Gebruik je de zolder als sportruimte? Een stevige vloer is dan van belang. Een houten vloer bijvoorbeeld oogt warm, maar zorgt voor meer geluidsoverlast. Verdiep je in de soorten vloeren en kies de vloer die het beste aansluit bij jouw wensen. Een combinatievloer is ook een optie. Door een roomdivider in de ruimte te plaatsen, zorg je ervoor dat de ruimte in tweeën wordt gesplitst. Natuurlijk kan je ook altijd kiezen voor een aantal vloerkleden; stijlvol, geluiddempend en lekker warm voor de voeten!

 

De zolder inrichten als slaapkamer

Wil je de zolder inrichten als slaapkamer? Kies er dan voor om het bed gedeeltelijk of helemaal tegen de wand te plaatsen. Dit bespaart namelijk ruimte. Zorg voor voldoende daglicht en voor gordijnen, maar vergeet ook de sfeerverlichting en de nachtkastjes niet. Een tafellamp op een nachtkastje past perfect! Het is ook leuk om een leuk dressoir neer te zetten met een TV erop, dit past ideaal tegenover het bed. Heeft jouw zolder een schuin dak? Probeer hier een lage wandkwast te plaatsen met leuke accessoires en plantjes. Ook opbergruimte voor de logés is van belang. Door een halfopen industriële boekenkast met laden te plaatsen, is er ruimte voor kleding, maar ook voor accessoires. Een win-win situatie dus. Heb je nog ruimte over? Een bank of fauteuil voldoet altijd! De gast kan dan ook heerlijk relaxen in de zithoek. Wil je liever een slaapgedeelte en een zithoek creëren? Voeg een roomdivider toe en je hebt als het ware twee ruimtes!  

 

Zolder slaapkamer

 

De zolder inrichten als kantoor

De zolder is een perfecte plek om een werkruimte van te maken; je zit afgescheiden van de rest van het huis waardoor je minder last hebt van storend geluid. Ook door de aparte ruimte heeft de zolder een duidelijk doel voor ogen: aan het werk! Wij raden aan om je kantoor minimalistisch en opgeruimd in te richten. Een opgeruimd kantoor zorgt ervoor dat je effectiever aan het werk gaat en dat je je niet stoort aan allerlei troepjes. Plaats een comfortabele bureaustoel aan een bureau en zorg voor voldoende licht en opbergruimte. Een nachtkastje kan uitstekend onder je bureau geplaatst worden. Ook is er natuurlijk ruimte in de kasten voor de administratie. Wil je nog een koffiezetapparaat en waterkoker kwijt? Een dressoir biedt uitkomst! Heb je nog ruimte over? Een lekkere relax fauteuil of een eettafel met eetkamerstoelen zullen uitstekend staan op in je thuiskantoor. Vergeet ook de gezelligheid op je werkplek niet. Een paar leuke plantjes, fotolijsten en kunst in een wandrek aan de muur dragen bij aan een persoonlijker, gezelliger thuiskantoor.

Een zolder inrichten als kantoor is praktisch als je alleen werkt. Ontvang je vaak klanten? Het ontvangen van klanten is vaak wat lastiger op zolder omdat je vaak door het huis moet lopen met de klant, maar dit heeft ook wel iets unieks! De keuze is aan jou.

 

 

De zolder inrichten als loungehoek

Rust in deze drukke wereld is noodzakelijk, maar het is niet erg makkelijk om tegenwoordig je rust te vinden. Je zolder inrichten puur gericht op ontspanning en entertainment is dan ook een goed idee. Plaats een lekkere hoekbank en salontafel op de zolder zodat je een extra woonkamer creëert waar je kan relaxen. Plaats de middelen welke jij in de loungehoek vindt horen op de zolder. Ontspan je door het kijken van een film? Je kunt ook een home-cinema maken door een grote bank neer te zetten en op de grote muur een beamer te plaatsen, zo krijg je écht het bioscoopgevoel. Of speel je liever een spelletje? Plaats een kast met spelletjes of misschien is er wel ruimte voor een pooltafel of dartbord. Wat het belangrijkste is voor je loungehoek is dat je echt iets hebt waar jij persoonlijk tot rust kan komen, even ontstressen!

 

De zolder inrichten als hobbykamer

Richt de zolder in op een manier dat past bij jouw hobby’s. Lees je veel boeken? Maak dan een leeshoek op zolder. Dit doe je door een prachtige boekenkast te plaatsen in combinatie met een comfortabele fauteuil samen met een hippe vloerlamp voor het juiste licht. Wil je graag de zolder inrichten als sportruimte? Zorg dan voor voldoende ruimte voor het sporten en voor voldoende opbergruimte voor je sportattributen. De mogelijkheden zijn enorm! Richt de zolder in volgens jouw hobby’s.

 

De zolder inrichten als speelkamer

Je kent het wel, overal speelgoed, rennende kinderen en je blijft overal maar weer stukjes lego vinden. Heb je ruimte over op zolder? Kies er dan voor om op zolder een speelkamer te maken. Wat het best past in een kinderspeelkamer zijn meubels die tegen een stootje kunnen en ook makkelijk schoon te maken zijn. Kies daarom voor kuipstoelen. Deze zijn makkelijk schoon te houden en je hoeft niet bang te zijn wanneer er geknoeid wordt. Ook is een vloerkleed ideaal om op te spelen! Wil je de speelkamer toch een beetje geordend houden? Een kast met laden en deurtjes biedt de oplossing: zo is al het speelgoed weer netjes opgeruimd en uit het zicht!  

 

Zolder speelkamer

 

Hoe richt jij de zolder in?

Wij hopen dat wij jou hebben kunnen inspireren om van je zolder een echt projectje te maken! Wat je ook kiest, je richt de zolder vast mooi in! Vond je dit blog interessant of nuttig? Of wil je in de toekomst direct handige blogs en nieuwe producten in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina! We wensen je veel succes met het inrichten van de zolder!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5