Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

De tuin in met Dimehouse!

  • Geplaatst op
  • Door Iris van Dimehouse
  • 0
De tuin in met Dimehouse!

De lente is begonnen! De zon laat zich weer wat vaker zien en de temperaturen gaan omhoog, dat betekent de tuin weer in. Of het nu gaat om het genieten van een zonnige middag met een goed boek, het organiseren van een barbecue met vrienden, of gewoon ontspannen na een lange dag werken. De tuin is een verleng stuk van het huis en verdient daarom ook net zoveel liefde. Om heerlijk van je tuin te genieten is een leuke gezellige lounge set niet onbelangrijk. Wist jij dat Dimehouse ook wat tuinmeubelen heeft? Benieuwd welke? Lees dan verder of bekijk onze collectie tuinmeubelen.

Breng binnen naar buiten

Wil jij die gezellige sfeer van binnen ook in de tuin beleven? Kies er dan voor om een buitenvloerkleed toe te voegen. Naast dat het een trend is geeft het je tuin set ook meer uitstraling en sfeer. Een buitenkleed maakt dat leuke hoekje waar jij de zomeravonden wil spenderen net even extra knus. Je kan voor een toffe kleur kiezen zodat het er lekker uit springt of toch één die meer weg valt in het geheel. Daarnaast kan het ook nog eens praktisch zijn als jij je tuin set op tegels hebt staan. Deze kunnen namelijk erg heet worden in de zon, door het kleed heb jij daar geen last van. Ook kan je het plaatje compleet maken met de leukste accessoires voor buiten. Denk aan sierkussens voor buiten, solar-lampjes, buiten schilderijen en bloempotten.

Aanschaffen tuinmeubelen; waar let je allemaal op?

  1. Meten is weten! Wat is de afmeting van het terras?

Het is natuurlijk belangrijk om van tevoren te bedenken welke ruimte je wilt gebruiken in de tuin. Het is dan handig om op te meten hoe groot die ruimte is. Hierdoor kan je gerichter zoeken en gelijk kijken of de formaten passen. Wanneer je kiest voor een tafels met stoelen er omheen, raden wij aan om rekening te houden met 75cm extra ruimte achter de stoel om te schuiven.

Heb je niet zo heel veel ruimte? Kies dan voor een bartafel met barkrukken op het terras. In verhouding neemt dit minder ruimte in beslag en toch kan je er met meerdere mensen aan genieten.

  1. Welke tuinmeubelen wil je waar neer gaan zetten?

Heb je alles opgemeten? Dan kan je van tevoren een plan of plattegrond maken! Hier kan je noteren welke producten je allemaal denkt nodig te zijn en wat je waar zou willen plaatsen. Wil jij een terras met tuintafel en stoelen, ga je liever voor een heerlijke lounge set onder de pergola, een hangmat tussen de bomen of toch alleen ligbedden in het gras? Houdt nog wel rekening met bijvoorbeeld: een grote parasol die er nog bij moet staan of dat je nog ruimte over wilt hebben om extra zitplekken te creëren. Op deze manier kan je het zo uitgebreid maken voor jezelf als jij wilt.

Wist je dat wanneer jij je tafel in de lengte van het huis plaatst je optisch meer ruimte creëert, je je zichtlijn behoudt en het ook nog eens gezelliger je tuin in kijkt? Misschien houd je hierdoor zelfs wel wat ruimte over waardoor je ook nog een leuke lounge set kwijt kan of een heerlijke loungestoel om in te zonnen.

  1. Materiaal soort.
  • Polyester

Voordelen van tuinmeubelen met polyester is dat het snel droogt, sterk materiaal, duurzaam, licht van gewist en makkelijk in ouderhoud.  Polyester touw is vooraf opgerekt waardoor het in gebruik niet meer rekt, dit heeft als groot voordeel dat een tuinmeubelstuk van roep ook te gebruiken is zonder kussens.

  • Metaal

Metaal, zoals aluminium of roestvrij staal, is een uitstekende keuze voor modernere tuinontwerpen. Het is duurzaam, gemakkelijk te reinigen en vereist weinig onderhoud. Metaal kan echter heet worden in direct zonlicht, dus kussens zijn vaak nodig voor extra comfort.

  • Sintered stone

Dit materiaal is onbreekbaar, water- en vlekproef en gemakkelijk schoon te maken. Vandaar dat sintered stone steeds populairder wordt bij het ontwerpen van meubels. Sintered stone is zeer stevig, oogt natuurlijk en is een natuurlijk materiaal waardoor het geen schadelijke stoffen afgeeft in het milieu. Het is bestand tegen krassen en is onbreekbaar. Een design eettafel van sintered stone heeft weinig onderhoud nodig en oogt zeer stijlvol!

  • Teakhout

Wanneer jij een interieur hebt met houten meubelen is het heel erg mooi om deze in de tuin terug te laten komen. Zo breng je binnen naar buiten. Maar dit is niet de enige reden om teakhouten meubelen in de tuin te gebruiken, want wist je dat:

  • Teakhouten tuinmeubelen jaren meegaan,
  • Ze goed bestand zijn tegen allerlei weertypen,
  • Het een natuurlijke waterdicht makende eigenschap heeft,
  • Het onderhoudsarm is. Wil jij het in goede staat houden dan zijn er veel producten om het hout mooi te houden.
  • Teakhout in de loop van de tijd grijzer wordt door de Uv-straling. En dus niet vaalwit zoals kunststof of groen uitslaan van het alg.

 

  • Kunststof

Kunststof tuinmeubelen zijn budgetvriendelijk, licht van gewicht en eenvoudig schoon te maken. Hoewel ze misschien minder duurzaam zijn dan andere materialen, zijn ze perfect voor wie op zoek is naar praktische en betaalbare opties.

  • Wicker/Rotan

Synthetisch wicker of natuurlijk rotan geeft een charmante en rustieke uitstraling aan buitenruimtes. Het is licht van gewicht, gemakkelijk te verplaatsen en vereist minimaal onderhoud. Zorg er echter voor dat je kiest voor Uv-bestendige wicker om verkleuring te voorkomen.

  1. Voor welke stijl ga jij in de tuin?

Klassiek: Denk aan elegante houten banken en tafels met verfijnde details, perfect voor een tijdloze uitstraling.

Modern: Strakke lijnen, minimalistische ontwerpen en materialen zoals metaal en glas kenmerken moderne tuinmeubelen, ideaal voor een eigentijdse look.

Bohemian: Als je houdt van een meer ontspannen sfeer, overweeg dan meubels met wicker of rotan accenten, gecombineerd met kleurrijke kussens en tapijten.

Rustiek: Voor een rustieke uitstraling kies je voor houten meubelen met een verweerde afwerking en voeg je natuurlijke elementen toe zoals stenen en planten.

Wat je ook kiest weet dat je hier altijd zelf tevreden moet zijn! Met de juiste zorg en aandacht kunnen tuinmeubels jarenlang meegaan en heb je dus alle tijd om ervan te genieten.

Benieuwd wat wij te bieden hebben? Neem eens een kijkje bij onze tuinmeubelen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5