Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Kapstok inspiratie

  • Geplaatst op
  • 0
Kapstok inspiratie

Kapstokken zijn één van de belangrijkste meubels in jouw huis. De kapstok hangt vaak in de hal en dit geeft de eerste indruk weer als je het huis binnentreedt. Een kapstok is heel praktisch en wordt in alle huishoudens gebruikt. In dit blog geeft Dimehouse jou inspiratie om van jouw kapstok en hal een plaatje te maken. Lees snel verder!

Wat wordt de functie van mijn kapstok?

Voordat je een keuze gaat maken over welke industriële kapstok je in huis wil hebben, moet je eerst gaan bepalen wat de functionaliteit van deze kapstok industrieel wordt. De voornaamste reden voor het aanschaffen van een kapstok is vaak het netjes houden van de gang en het opbergen van de jassen, sjaals en tassen. Omdat de kapstok vaak in de hal hangt, is dit vaak de eerste indruk van je huis. Als jouw woning in de industriële stijl ingericht is, wil je waarschijnlijk ook een kapstok industrieel. Is jouw ingericht in een andere stijl? Ook dan komt een industriële kapstok goed van pas!

 

Een kleine of grote kapstok?

Als je veel jassen hebt of samen met veel mensen en kinderen woont, wil je waarschijnlijk een grotere kapstok met genoeg ruimte. Als je alleen woont of met z’n tweetjes, kun je natuurlijk kiezen voor een kleinere kapstok. Heb je veel jassen en tassen welke je op wil hangen? Een grotere kapstok kan natuurlijk altijd. Houd wel goed de grootte van de ruimte in de gaten en vergeet niet dat er af en toe ook mensen op bezoek zullen komen! Wil je graag spullen opruimen welke niet per se aan een haakje hoeven te hangen? Een kapstok met hoedenplank biedt uitkomst. Hier kun je gemakkelijk manden op kwijt waardoor alles geordend lijkt en uit het zicht is! Beschikt jouw kapstok over een garderobestang? Schaf extra kledinghangers aan waardoor je tevens meer ophangruimte creëert!

 

Een extra kapstok voor de kinderen

Een extra kapstok voor de kinderen kan ook uitkomst bieden. Deze kan vaak iets lager geplaatst worden waardoor de kinderen zelf hun jas en schooltas kunnen ophangen en pakken. Het is ook ideaal om een kapstok met een bankje te kiezen zodat de kinderen gemakkelijk hun schoenen aan kunnen doen.

 

          

 

Voor welke kapstok kies jij?

Er zijn veel verschillende types kapstokken om uit te kiezen. Zo zijn er kapstokken welke je aan de muur moet bevestigen, kapstokken met haken, kapstokken met een hoedenplank en ook staande kapstokken bijvoorbeeld. De keuze is reuze! Onderstaand lichten we een paar kapstokken uit. Je hoeft natuurlijk niet voor één kapstok te kiezen; combineren mag! Mix & Match jouw favorieten!

Kapstok aan de muur bevestigd
Een kapstok aan de muur bevestigd is de meest voor de hand liggend optie. De meeste huishoudens kiezen standaard voor een kapstok aan de muur in de woning. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Dit type kapstok bespaart ruimte omdat er vaak geen onderstel aanwezig is. De kapstokken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, designs en groottes. Een nadeel van dit type kapstok is wel: als het eenmaal hangt, is het erg moeilijk om deze weer te verplaatsen. 

 

          

Losse haakjes als kapstok
Wil je niet een groot obstakel in de hal hebben staan? Losse haakjes zijn een type ‘kapstok’ dat erg ruimtevriendelijk is en ook enorm minimalistisch. Vaak zijn het simpele knoppen die je op de muur plakt en dat is het. Hierdoor hoef je vaak niet in de muur te boren en is het enige limiet het aantal vierkante meter van je muur. Je kan tevens zelf bepalen hoeveel haakjes jij aan de wand wil hangen. Let er wel op dat de haakjes stevig genoeg zijn en dat het functioneel blijft. Wij van Dimehouse raden dit alleen aan de echte interieurtoppers.

Staande kapstok
Staande kapstokken zijn klassiekers en een goede keuze. De staande kapstok biedt vaak veel ruimte voor jassen, hoeden en tassen. Soms beschikt een staande kapstok zelf over extra lades of over een bankje om op te zitten. Dit is ideaal als je genoeg ruimte hebt en een grote schoenencollectie of een groot gezin hebt. Als je in jouw woning moeilijk in de muur kan boren of je liever niet in de muur wil boren, is dit ook altijd een goede optie. Een staande kapstok neemt vaak wel veel ruimte in beslag neemt. Vergeleken met de andere kapstokken claimt deze kapstok wel echt veel loopruimte in.

DIY-kapstok
Je kan natuurlijk ook zelf een kapstok creëren! Zelf iets doen is superleuk, daarom is het zelf in elkaar knutselen van een DIY-kapstok dan ook echt een pretje om te doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een kapstok industrieel maken door een steigerbuis te vinden en hier haken om heen te maken. Er zijn ontzettend veel opties als het gaat om DIY-kapstokken, dit is dan ook gelijk de valkuil. Er kan enorm veel tijd in zitten om zelf een industriële kapstok te maken. Wel kun je dit helemaal naar eigen wens en smaak maken. Een leuk projectje voor jouw woning. Dimehouse weet zeker dat jij na de tijd tevreden bent met jouw eigen knutselkapstok, heb je toch twijfels over je skills? Bestel dan gelijk een kapstok uit ons assortiment

 

         

 

Een ruim assortiment kapstokken bij Dimehouse

Ben je er nog niet helemaal uit? Dimehouse beschikt over een ruim assortiment van industriële kapstokken. Van staande kapstokken industrieel tot industriële kapstokken met haken en hoedenplanken. De keuze is reuze! Vele van onze kapstokken zijn gemaakt van massief mangohout in combinatie met stoer metaal. Dankzij de kleuren en materialen komt de industriële kapstok in elk interieur tot zijn recht! Neem gauw een kijkje in het assortiment!

 

Richt de hal in

Nu je een kapstok hebt gevonden, wordt het tijd voor het inrichten van de hal! Naast de kapstok in de hal, kun je natuurlijk met veel meer meubels de hal inrichten. Indien je extra ruimte hebt, past een sidetable industrieel ideaal in de hal. Zo creëer je extra opbergruimte en beschik je over een prachtige eyecatcher in de hal. Natuurlijk kan je ook een spiegel plaatsen boven deze sidetable. Zo zie je direct hoe je de deur uitloopt! Een ander item wat goed in de hal past, is een wandrek. Plaats een paar leuke plantjes en accessoires op het wandrek en je hebt een gezellige binnenkomer!

 

Plaats de kapstok in een andere ruimte

Het ligt natuurlijk voor de hand om de kapstok in de hal te plaatsen, maar een aantal kapstokken kan natuurlijk ook uitstekend in de slaapkamer of in de keuken hangen. Ook is een kapstok in een studentenkamer onmisbaar. Een kapstok industrieel zorgt er ook voor dat je wat meer ruimte overhoudt in je kamer. Je plaatst je tassen en jassen bijvoorbeeld kan er prima aan hangen en je schoenen kun je boven op het plankje stallen als je weinig accessoires hebt. Dit is natuurlijk ook handig als je gasten hebt, een lekker gezellig avondje met je vriend of vriendin of je vrienden en dan wordt je bed ook niet gebruikt als geïmproviseerde kapstok. Een kapstok zorgt ervoor dat je kamer veel netter oogt! Een opgeruimde, lege kamer voor een leeg hoofd, perfect voor de studie!

 

Meer inspiratie op doen? 

Welk type kapstok je ook kiest en hoe je deze inricht, wij van Dimehouse hopen dat we je een beetje hebben geïnspireerd. Ook weten we zeker jij gaat genieten van je industriële kapstok. Wil je meer inspiratie op doen en op de hoogte blijven van laatste trends en beste deals? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina! Wij zijn erg benieuwd hoe de kapstok in jouw hal staat!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5