Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Wat is velvet?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is velvet?

Een velvet stoel of fauteuil is super comfortabel en heerlijk zacht. Maar wat is velvet nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen van velvet? Wat is het verschil tussen velours, fluweel en velvet? De antwoorden op al je vragen vind je in dit blog!

Wat is velvet eigenlijk?

De velvet stof is ontstaan in Azië en is rond 1400 overgewaaid naar Europa. Velvet is een stijlvolle stof dat veel gebruikt wordt voor bankenfauteuilsbarkrukken een eetkamerstoelen. Met het in huis halen van velvet zorg je voor een comfortabele toevoeging aan jouw interieur. Er worden namelijk kleine lusjes geweven waardoor er een zachte, glanzende stof ontstaat. Velvet is heerlijk zacht, erg rekbaar en zeer gemakkelijk te onderhouden. Meubels van velvet zijn erg sterk en zijn geschikt voor intensief woongebruik. Van een velvet meubel heb jij zeker jarenlang plezier!

 

Wat is het verschil tussen velvet, velours en fluweel?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: velours, velvet en fluweel zijn (bijna) hetzelfde. Het verschil is eigenlijk heel simpel, velvet is de Engelse vertaling van fluweel en de Franse vertaling is velours. Echter is het kleine verschil tussen velvet/fluweel en velours dat de lusjes die in velours zitten, geweven of gebreid kunnen worden. Velours is iets zwaarder en wordt grover opgeruwd waardoor de stof meer structuur bevat, maar minder glans. Hierdoor is de stof ook minder zacht, maar wordt de kans op een zitspiegel verkleind.

 

Welke soorten meubelen van velvet zijn er?

Ben jij al fan van deze prachtige stofsoort? Gelukkig zijn er verschillende soorten meubels verkrijgbaar in de velvet stof. Een velvet bank is een waardevolle aanwinst in de woonkamer. Wat dacht je van velvet barkrukken aan de bartafel of kies je voor velvet eetkamerstoelen aan de eetkamertafel? Een comfortabele fauteuil in de woonkamer misstaat ook niet. Eén ding is zeker: velvet meubelen creëren een luxe uitstraling en zijn zeer comfortabel. Daarnaast zijn de velvet meubelen in meerdere kleren gemaakt. Hierdoor krijgt jouw interieur een vrolijke uitstraling. Natuurlijk zijn de meubels velvet ook verkrijgbaar in basic kleuren zodat de meubels altijd te combineren zijn met andere interieurstijlen en materialen.

 

     

 

Hoe onderhoud ik mijn velvet meubel?

De velvet meubelen van Dimehouse zijn waterbestendig. Dit zorgt ervoor dat vlekken niet snel in de stof trekken. Daarnaast raden wij aan om jouw velvet meubel stof te zuigen en de haartjes af en toe op te ruwen. Dit voorkomt een zitspiegel. Daarnaast raden wij aan om onze textiel care kit te gebruiken. Hiermee kan je gemakkelijk zelf jouw meubels beschermen en verzorgen. Spuit na aankoop je nieuwe meubel in met de protector. Zitten er toch nog hardnekkige vlekken in de eetkamerstoel? Dan gebruik je de cleaner.

Voordelen van velvet

  • Comfortabele stof
  • Glanzende uitstraling
  • Slijtvaste stof
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Veel keuze in meubelen
  • Goed te combineren

Nadelen van velvet

  • Er kan mogelijk een zitspiegel ontstaan op de zitting. Dit is een soort schaduw.
  • Velvet kan soms statisch zijn.

 

Bestel jouw velvet meubel gemakkelijk online

Heb jij jouw favoriete velvet meubel gevonden? Je bestelt deze gemakkelijk online via de website. Al onze velvet meubels zijn gemaakt om gemakkelijk te combineren met andere stoffen, ideaal dus. Indien je een velvet meubel besteld hebt, ontvang je deze snel in huis. Natuurlijk is de verzending gratis. We willen je graag veel plezier wensen met je velvet meubels!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5