Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Wat is mangohout?

Wat is mangohout?

Mangohout! Is dat hout van een mangoboom? Klopt! Het wordt tegenwoordig erg veel voor meubels gebruikt. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de kenmerken van mangohout? Waar komt het vandaan? Hoe duurzaam is mangohout? Dimehouse legt het uit. Lees snel verder!

Het in Nederland enorm populaire Mangohout is een soort die sterk en duurzaam is. Het is afkomstig van de mango fruitboom. Deze boom groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië en Australië. In India staat de mangovrucht voor welvaart, luxe en rijkdom. De meeste mangohouten meubels die naar Nederland worden verscheept komen uit India. 

Mangohout heeft in de basis een warme kleur, maar door de kleurschakeringen in het hout kunnen er afwijkingen zijn. Dit hoort bij het type hout, en is dus geen afwijking aan het product dat je eventueel wilt bestellen. Het is ook mogelijk dat er een gele gloed over het blad zit. Ook dit hoor bij het product. Het geeft meubels een robuuste en sierlijke uitstraling. Daarnaast is elk meubel uniek! 

Boomgroei en -kap

Mangobomen groeien goed in een tropisch en subtropisch klimaat met vochtige, hete zomers en koele, droge, vorstvrije winters. Een mangoboom groeit vrij snel. In deze korte periode kan de boom tot liefst 40 meter hoog groeien. De stam kan uitgroeien tot 3 tot 5 meter omtrek. De fruitproductie is in deze eerste periode goed. Naarmate de boom ouder wordt, gaat ook de fruitproductie achteruit. Daarom wordt deze boom op de mangoplantages economisch minder waard. De oplossing voor mangoboeren is dan: kappen en opnieuw planten. Door deze manier van werken is het hout van de mangoboom duurzaam te noemen. Er wordt namelijk niet zomaar bos gekapt. Het hout krijgt na zijn leven als voedselproducent een tweede leven als meubel.

Mangoboom

Onderhoud

Hoe moet je mangohout onderhouden? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. In principe zijn alle meubels die Dimehouse van mangohout verkoopt behandeld tegen vocht en vlekken. Deze producten behoeven weinig onderhoud. Wil je het meubel toch behandelen? Dan hebben wij daar speciale Hout Care Kits voor. Andere bekende en veelgebruikte mogelijkheden zijn: bijenwas of transparante (of naar wens andere) lak. Bijenwas is een natuurlijk product zonder chemische stoffen. Hou er rekening mee dat je mangohouten product iets donkerder kan worden. De nerven worden met bijenwas iets meer zichtbaar, en het hout gaat iets meer glanzen. Een houten meubel gaat wel 'leven' met bijenwas. Een transparante matte blanke lak is een andere optie. Hiermee lak je een harde laag op het meubel, waardoor het meubel niet gaat 'leven'.

Waarom Mangohouten producten kopen?

- Mangohout heeft een robuust uiterlijk. Het past perfect bij hedendaagse industriële vintage meubels.
- Mangohout wordt op een duurzame manier gebruikt. Koop groen!
- Mangohout is zeer betaalbaar. Betaal daarom altijd de beste prijs voor massief hout.

Dimehouse biedt de volgende meubels van mangohout aan:

Reacties

 1. Milou Schuiling Milou Schuiling

  Beste Sandra,

  Bedankt voor je bericht. Wij adviseren dit niet omdat hout een natuurproduct is en kan gaan werken. Wanneer er vocht in het hout komt te zitten kan het gaan verrotten.

 2. Milou Milou

  Beste klant.

  Bedankt voor je bericht. Houten tafels kunnen inderdaad oneffenheden bevatten waardoor er een kleine hobbel in kan zitten. Echter zijn onze tafels wel zo afgewerkt dat het niet te hobbelig is. Helemaal gladstrijken kan natuurlijk wel, zorg hiervoor wel voor goede nazorg voor de tafel. Kies voor de juiste lak en schuurpapier.

 3. Laura Laura

  Goedemiddag,

  Wat vervelend om te horen dat dit nu al gebeurd! Dat zou niet de bedoeling moeten zijn. Als dit een tafel van ons is, mag je natuurlijk altijd even contact opnemen met de klantenservice. Als je je mail wilt voorzien van foto's, dan kan er altijd even met je meegekeken worden naar een oplossing!

  Met vriendelijke groet,
  Laura - Team Dimehouse

 4. Sophie Sophie

  Aan de zijkant van mijn salontafel lijkt al snel na de levering iets af te brokkelen (verf, beits .. ?) waardoor ik niet meer de mooie mangohoutskleur zie maar een soort kartonkleur. Dit valt uiteraard erg op. Hoe komt dit en wat kan ik er tegen doen?

 5. Laura Laura

  Goedemorgen,

  Onze tafels zijn niet behandeld tegen kou en vocht. Tenzij je dit zelf kan doen, is het advies om de tafel absoluut niet buiten te zetten. Wanneer je zelf gaat klussen aan de tafel, vervalt hierdoor wel de garantie.

  Met vriendelijke groet,
  Laura - Team Dimehouse

 6. Odette Wesseling Odette Wesseling

  Dag Bernardo!

  Een tafel van Mangohout kan buiten onder een overkapping staan, maar helaas zijn de omstandigheden buiten anders dan binnen en kan je waarschijnlijk minder lang van het product genieten.

  Met vriendelijke groet,

  Dimehouse

 7. Bernardo Van der Vleuten Bernardo Van der Vleuten

  Is een bartafel met mangohouten blad geschikt om buiten onder een overkapping te plaatsen?

 8. Dimehouse Dimehouse

  Beste Fil. Dank voor je vraag. Helaas is dit niet mogelijk voor één tafel. Wij produceren onze producten in grote aantallen om de prijs laag te houden. Vriendelijke groet, Dimehouse

 9. Fil Fil

  Beste, kan ik een tafelblad bestellen op maat ? Ik zoek namelijk een houten tafelblad van 90cm x 250cm. Graag Indië aub.

 10. Odette Wesseling Odette Wesseling

  Hoi Betsy!

  Krassen krijg je er helaas niet meer uit.. Maar goed behandelen helpt om te voorkomen dat er nog meer krassen komen. Dit kan bijvoorbeeld met een Hout Carekit

 11. Wouter Wouter

  Hallo,
  Ik heb een vraag over de meubels van mango hout.
  Worden de meubels in India geproduceerd of wordt het hout naar Nederland getransporteerd om hier tot meubels gemaakt te worden?
  groetjes, Wouter

 12. Odette Wesseling Odette Wesseling

  Hoi Inge!

  Wat leuk dat je een tafel van Mangohout hebt. Wij behandelen ze zelf altijd met een hout care kit. Zo blijft de tafel langer mooi!

 13. Inge Inge

  Wij hebben een onbehandelde mango eettafel gekregen. Waar kan ik deze het beste mee behandelen om vlekken en vochtkringen te voorkomen? Alvast bedankt voor uw reactie, groet Inge

 14. Dimehouse Dimehouse

  Beste Ronald,

  Bedankt voor jouw reactie op het blog. Onze mangohouten producten zijn al gelakt of geolied. Dit hangt af van het product. Je kan de tafel zelf nog lakken, maar dan moet deze eerst geschuurd worden. Hopelijk hebben wij jouw vraag beantwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Team Dimehouse

 15. Ronald Sommeling Ronald Sommeling

  Goedemorgen,
  Is mango hout geschikt om af te lakken.
  Wil graag een wil ronde tafel.
  Mvg
  Ronald

 16. Dimehouse Dimehouse

  Beste Gerard,

  Bedankt voor jouw reactie op het blog. Mangohout is een zeer harde houtsoort en is erg geschikt voor het maken van meubels. Mangohout is sterk en duurzaam. Hopelijk hebben wij jouw vraag kunnen beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,
  Team Dimehouse

 17. Gerard Kielenstijn Gerard Kielenstijn

  Hallo, Ik kan in dit artikel niet vinden of mango Hout een harde of zachte houtsoort is. Dus mijn vraag: Is Mango Hout hard zoals bijvoorbeeld Eikenhout, of zacht zoals bijvoorbeeld Vurenhout.

  Mvg, Gerard Kielenstijn.

 18. Dimehouse Dimehouse

  Hallo Kim,

  Onze tafels zijn helaas niet geschikt om te gebruiken in vochtige omgevingen.

  Vriendelijke groet,

  Team Dimehouse

 19. Dimehouse Dimehouse

  Hallo Birgul. Helaas is dit niet mogelijk. Onze mangohouten tafels zijn geschikt om binnen te gebruiken. Vriendelijke groet, Team Dimehouse

 20. Pim Pim

  Beste Stella, vervelend dat er een kring in het blad is getrokken. Je kunt dit soort kringen zelf behandelen met een van onze care kits! Zie ook: https://www.dimehouse.nl/hout-impregneer-care-kit.html. Groeten Pim van Dimehouse

 21. Stella Stella

  Hallo,
  Ik heb een tafel met een mango houten blad, nu is daar door een cocosolie flesje een kring in getrokken die ik niet weg krijg, hebben jullie hier nog tips voor?

 22. Aris Prins Aris Prins

  Vanmorgen mijn ronde salontafel mogen ontvangen. We zijn er zo blij mee. Past precies bij de rest van de meubels.

 23. Bram Bram

  Hallo Annemarie,

  Goed om te horen dat de mangohouten tafel ook bij jou fantastisch staat! Geniet er van!

 24. Els Els

  Hallo,

  Dit kan kloppen inderdaad!
  Het blad is gemaakt van mangohout wat een natuurlijk product is. Hierdoor kunnen oneffenheden erin zitten

 25. Els Els

  Hallo,

  Met dit product kun je de tafel het beste behandelen https://www.dimehouse.nl/hout-care-kit-250ml.html

 26. ada lokhorst ada lokhorst

  Goedendag

  Ik heb net een bestelling geplaatst betreffende een barkruk in de kleur cognac van €59.00 maar ik zag dat mijn adres niet klopte! Het afleveradres moet zijn hofbergen 5 en niet hoefijzer 5

 27. Mieke de Zeeuw Mieke de Zeeuw

  Heb een vraag over Mango hout. Wij hebben onze vorige meubel serie van Mango hout . Van Hendrik en Hazel . Mijn ervaring is dat het snel krassen in komen . Hoe is jullie mening daarover?

  Alvast bedankt.
  Groetjes.

  Mieke de Zeeuw

 28. M.kuster M.kuster

  Kunnen er bv
  Warme mokken op staan of krijg je dan kringen. Een wat als er bv ranja erop valt; hoor reinigt ik het dan

 29. Theo Hamerling Theo Hamerling

  ik zoek een tafelblad van mangohout . Rond 70 cm weet u hoe en waar ik dat kan kopen?
  mvg. Theo

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5