Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

De voordelen van een ovale tafel

  • Geplaatst op
  • 2
De voordelen van een ovale tafel

Een ovale tafel is praktisch, geeft sfeer aan de kamer en is zeer trendy! Ook past een ovale tafel uitstekend in elk type interieur. Wil jij op de hoogte zijn van de voordelen van een ovale tafel of twijfel je misschien om een tafel ovaal te kopen? Lees dit blog over de voordelen van een ovale tafel en wie weet overtuigen wij jou!

Ovale tafels zijn verkrijgbaar in meerdere varianten

Een ovale tafel biedt meerdere voordelen en dit type tafel is verkrijgbaar in verschillende designs en afmetingen. Denk aan een ovale eettafel of een ovale salontafel. Ook een ovale salontafel set is natuurlijk een optie. De ovale vormen komen steeds meer terug in het interieur en zijn dan ook uitstekend te combineren met andere meubels en vormen.  

 

De voordelen van een ovale eettafel

De eettafel is vaak de plek in huis waar iedereen samenkomt en waar je de dag met elkaar bespreekt. Dit kan uitstekend aan een ovale eettafel. Dankzij een ovale eettafel kunnen er gemiddeld meer mensen aanschuiven. Omdat je geen rechte hoeken hebt, is een extra eetkamerstoel aan schuiven simpel. Ook is bijpraten gemakkelijker aan een ovale tafel dan aan een rechte eettafel; je kan de hele tafel overzien en elkaar gemakkelijker aankijken. Vergeet ook niet een stijlvolle hanglamp boven de eettafel te hangen. Dit zorgt voor extra sfeer. Een ovale tafel draagt dus zeker bij aan de gezelligheid in de eetkamer!

Daarnaast zorgen ovale eettafels ervoor dat de strakke lijnen in de eetkamer doorbroken worden. De industriële stijl kenmerkt zich vaak door strakke lijnen en robuuste vormen, maar kan uiteraard gecombineerd worden met zachtere materialen en ronde vormen. Een ovale eettafel is dan ook de ideale toevoeging aan de eetkamer! Een ander bijkomend voordeel is dat de tafel ovaal natuurlijk geen scherpe hoeken bevat. Zo bezeer je je minder snel!

 

 

Bedenk van tevoren wel met hoeveel mensen je aan tafel wil zitten. Gaat jouw voorkeur uit naar een grote ovale eettafel waar je met 8 tot 12 personen aan kan zitten? Of kies jij liever voor een wat kleinere ovale eettafel waar je 4 tot 6 personen aan kan zitten? Ook moet je rekening houden met het type eetkamerstoelen. Stoelen zonder armleuningen nemen namelijk minder ruimte in beslag dan stoelen met een armleuning. Welk model jij ook zoekt, Dimehouse bevat een groot assortiment ovale eettafels zodat jouw eettafel ovaal perfect afgestemd wordt op jouw behoeftes.

 

Een ovale salontafel in de woonkamer

Naast een ovale eettafel, is ook de ovale salontafel zeer populair. Door ook een salontafel ovaal in je interieur toe te voegen, creëer jij eenheid. Beschik jij niet over een ovalen eettafel? Geen probleem! Vierkant en rond gaan namelijk perfect samen: stoer en een tikje elegant. Ook de ovale salontafel biedt het voordeel dat je je minder snel stoot aan de scherpe hoeken. Het combineren van meerdere ovale salontafels geeft een leuk effect in de woonkamer! Dit kan natuurlijk ook gecombineerd worden met ronde salontafels. Door jouw salontafel op een ovaal of rond vloerkleed te plaatsen, creëer je net even dat extra beetje effect.

 

Een ovalen tafel van mangohout met een stoer onderstel

Welk design ovale tafel heeft jouw voorkeur? Wij zijn in ieder geval fan van ovale tafels mangohout. Dit type tafel beschikt over een designblad gemaakt van massief mangohout waar de kleuren prachtig in uit komen. De kwaliteit is hoogstaand en mangohout gaat zeer lang mee. Onze ovale eettafels beschikken over een robuust, metalen onderstel. Indien je kiest voor een ovale eettafel, moet je niet vergeten om na te denken over het type onderstel dat jij wil. Een stoere spinpoot in het midden zorgt voor meer ruimte aan de zijkanten van de tafel, maar twee X-poten creëren weer meer ruimte in het midden van de tafel. Bedenk van tevoren goed waar jouw voorkeur naar uitgaat.

 

 

Combineer een ovale tafel met andere meubels

Ovale tafels zijn dus stijlvol, praktisch en zorgen voor een knusse en gezellige sfeer in de ruimte. Ook zijn ovale tafels uitstekend te combineren met andere meubels. Dankzij de materialen kan de tafel ovaal in elk type interieur een plekje vinden. Wil je liever meerdere ovale of ronde vormen terug laten komen in je interieur? Ook dat kan! Denk aan een vloerkleed, verlichting zoals een vloerlamp met een ovale kap of juist meerdere hanglampen in de ovale of ronde vorm. Ook een leuke spiegel of een rond wandrek aan de wand draagt bij aan de style in jouw woning.

 

Vind de ovale tafel die aan jouw wensen voldoet

Hopelijk hebben wij je kunnen overtuigen van de voordelen van een ovale tafel. Indien je extra informatie wil, aarzel niet en neem contact op met onze klantenservice. Ook vind je onderaan de pagina de inschrijfbalk voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf jij op de hoogte van de laatste trends en beste deals! We wensen je veel succes met het vinden van jouw gewenste ovale tafel. Indien je jouw favoriet gevonden hebt, bezorgt Dimehouse de ovale tafel gratis bij jou thuis!

Reacties

  1. Laura Laura

    Beste Lief,

    Mooi zijn ze hè?! We hebben meerdere leuke ovale tafels in ons assortiment! Neem anders eens een kijkje op deze pagina: https://www.dimehouse.nl/tafels/eettafel-industrieel/ovale-eettafel/

    Misschien zit hier jouw nieuwe eettafel wel tussen :)

    Met vriendelijke groet,
    Laura - Team Dimehouse

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5