Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Woontrends 2022

  • Geplaatst op
  • 0
Woontrends 2022

2021 is een bijzonder jaar geweest en dit is ook terug te zien in de woontrends 2022. Veel mensen zijn thuis gaan werken en hebben gekeken hoe ze hun eigen woning om kunnen toveren tot een rustige en vooral stressvrije zone. Dit zien we ook terug in de woontrends van 2022. In dit blog lees je alle ins and outs op het gebied van de woontrends van 2022. Thuiswerken, duurzaamheid en inrichting staan centraal. Lees je mee?

Woonstijl van 2022

In 2022 wordt de minimalistisch stijl steeds meer trendy! Hierbij probeer je zoveel mogelijk open ruimtes te creëren. Door deze open ruimte te creëren, haal je meer rust in huis. Een goede ondersteuning hiervoor is het gebruiken van natuurlijk kleuren zoals okergeel, terra, blauw en natuurlijk gewoon zwart of wit, maar gebruik deze twee kleuren wel met mate. Ook warme kleuren zoals bruin, oranje worden in 2022 als favoriet gezien. Dankzij het toevoegen van deze kleuren maak je van je woonkamer een open, lichte en warme ruimte. Een handig hulpmiddel zijn stalen deuren met glas! Stalen deuren vallen niet erg op, zijn strak afgewerkt en zorgen voor veel lichtdoorlaat. Houd je van de minimalistische stijl? Zorg er dan voor dat je niet veel kleine accessoires toevoegt. Dit zorgt voor extra drukte. Een minimalistisch huishouden heeft minder accessoires en oogt rustiger.


Duurzaamheid in huis

Het is natuurlijk niet alleen voor jezelf belangrijk om rust te krijgen, maar ook voor de planeet. In 2022 staat daarom ook de planeet in de spotlights en kiezen mensen massaal voor duurzame meubels en organische materialen. Dit noemen we dan ook wel mindful shopping. Daarom raden wij ook meubels en decoraties aan die gemaakt zijn van duurzame materialen met een lange levensduur. Denk hierbij aan meubels van mangohout en andere houtsoorten. Ook gaan velvet meubels en meubels van PU kunstleer lang mee. Door je woning een extra groene, duurzame indruk te geven, is het toevoegen van planten een must. Planten creëren een gezellige sfeer, zijn echte eyecatchers en bieden extra zuurstof in huis!

 

Een gezellig thuiskantoor

We kunnen er niet meer onderuit; het thuiswerken zal nog een tijdje blijven. Ook in 2022 is een efficiënt, maar gezellig thuiskantoor gewenst. Het moet een prettige plek zijn waar jij in alle rust kan werken. Goede verlichting is hier zeker van belang en draagt bij aan een warme uitstraling. Ook dragen houten meubels bij aan een warme sfeer. Denk hierbij aan een houten bureau, een houten stoel of juist een stijlvolle mangohouten kast. Natuurlijk mag een comfortabele bureaustoel en een heerlijke fauteuil om in te relaxen ook niet ontbreken. Wil jij je thuiskantoor persoonlijk maken? Hang dan een stijlvol wandrek aan de muur met leuke fotolijstjes!

 

Ronde vormen in huis

Ook vallen ronde vormen onder de woontrends van 2022. Ronde vormen doorbreken de strakke lijnen en zorgen voor een speels effect. Denk hierbij aan een ronde hanglamp boven een ronde eettafel of juist aan een rond wandrek aan de muur. Een rond vloerkleed in de woonkamer zal zeker ook niet misstaan! Door meerdere elementen met ronde vormen in je interieur toe te passen, zorg je ervoor dat ronde vormen egaal terugkomen in je interieur. Natuurlijk kunnen ronde vormen ook goed gecombineerd worden met andere vormen. De keuze is aan jou!

 

Een kleine aanpassing in je woning maakt al het verschil!

Het opfrissen van je woning hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Een paar kleine aanpassingen in je woning kunnen er al voor zorgen dat je woning er geheel anders uitziet! Begin met het toevoegen van andere verlichting of kies een andere kleur fauteuil en ga voor nieuwe kussens op de bank. Ook een ander kleur vloerkleed of bank doet wonderen! Wil je liever een kleinere aanpassing aanbrengen? Door een nieuw kleurtje op een muur te verven of door je meubels in een andere opstelling te zetten, oogt jouw thuis direct anders!

 

Blijf op de hoogte!

Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw interieur bij jou past! Toch hopen we dat we je een eindje op weg hebben gebracht met de woontrends van 2022. We zijn erg benieuwd welke trends jij gaat toepassen in je interieur. Wil je voortaan op de hoogte worden gehouden door de beste deals en de nieuwste trends? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina! Op deze manier blijf jij altijd op de hoogte van de nieuwste producten, de beste deals en de woontrends 2022!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5