Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Velvet in je interieur

  • Geplaatst op
  • 0
Velvet in je interieur

We zien deze trend al een tijdje voorbij komen: velvet. Maar wat is velvet en hoe kun jij een velvet interieur er luxueus uit laten zien? Wij vertellen jou in deze blog alles over de velvet stof en hoe veelzijdig deze is. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is velvet en waarom zou je voor deze stof kiezen?

Velvet is hetzelfde als fluweel. Het is namelijk de Engelse benaming voor deze stof. Het is een zachte stof die mooi glanst en een luxe uitstraling heeft. De stof is vaak gemaakt van polyester en bestaat uit haartjes die gesneden worden. Daarnaast gaat velours goed samen met veel interieurstijlen. Zowel bij industrieel, romantisch of landelijk is velvet een mooie aanvulling op de ruimte.

Velvet heeft veel voordelen. De stof heeft weinig onderhoud nodig, aangezien de haartjes strak geweven zijn. Het is waterafstotend en neemt geen vuil op. Hierdoor kun je gemakkelijk de stof afnemen met een vochtige doek en een kleefroller. Tot slot even in één richting vegen, zodat de kleur weer egaal is en het meubel is weer helemaal schoon.

 

Meubels van velvet zijn dé trend van nu

In veel meubelwinkels en webshops vind je tegenwoordig meubels van velvet. Hieronder hebben wij een aantal voor je uitgelicht.

  • Een fauteuil van fluweel

Een velvet fauteuil is bij veel mensen een favoriet. Je kunt hier heerlijk op onderuitzakken, terwijl jij je in de zachte stof nestelt. Zet dit meubel als aanvulling van je zithoek neer om meer zitruimte te creëren. Alle gasten en familieleden zullen met liefde in deze stoel plaatsnemen. Ook voor een avond thuis is het heerlijk om met een kleedje, een boekje en een kopje thee op deze zachte stoel te gaan zitten.

Bekijk hier alle velvet fauteuils

 

  • De velours bank voor in huis

Verder is een bank van velvet steeds populairder aan het worden. Door het lage onderhoud en de luxe uitstraling is dit ook geen verrassing. Ga voor een twee- of driezits bank voor de kleinere ruimtes en kies voor een velvet hoekbank wanneer je een grote kamer hebt. Hierdoor kun je veel zitplaatsen creëren. Combineer deze met mooie salontafels en decoraties om je zithoek af te maken.

 

Bekijk hier alle velvet banken

 

  • Eetkamerstoelen waar je uren op wilt zitten

Wanneer jij van lang tafelen houdt dan wil je comfortabel zitten. Dit houdt in dat de stoel qua afmetingen lekker zit, eventueel armleuningen heeft, maar ook dat deze een fijne stof heeft. Fluweel is een stof die heerlijk zacht is en comfy is. Hierdoor kun jij urenlang met je vrienden en familie kletsen en eten. Een eetkamerstoel van velvet is dan onmisbaar aan de tafel.

Bekijk hier alle velvet eetkamerstoelen

 

Accessoires met een velours stof in je huis

Naast meubels zijn er ook accessoires die je huis helemaal afmaken. Ook deze kunnen de zachte en luxueuze stof bevatten. Denk bijvoorbeeld aan velvet kussens. Hier kun je heerlijk zacht op zitten en daarnaast ziet het er heel warm en uitnodigend uit. Er is eventueel ook velvet behang, waarmee je een wand als decoratiestuk kunt gebruiken. Deze geeft een warme uitstraling en is in vele kleuren beschikbaar.

Je hebt ook fluwelen rozen, welke ook een luxe uitstraling geven en een mooi geheel in de woonkamer maken. Daarnaast heb je tegenwoordig ook velvet schilderijen voor aan de wand. Hiermee heb jij echt iets unieks in huis en kun jij de ruimte helemaal afmaken.

 

Velvet is en blijft een trend

Velvet is en blijft een trendy stof. Voor de mensen die denken dat dit materiaal maar even leuk blijft, helaas. Doordat de stof veelzijdig is, in veel kleuren beschikbaar is, weinig onderhoud nodig heeft, een luxe uitstraling geeft én bij veel interieurstijlen past, dan zijn er bijna geen nadelen te vinden.

Wacht dus niet langer en schaf jouw velvet meubel of accessoire snel aan. Hierdoor maak jij je huis helemaal compleet en geef je er een warme en luxe uitziende sfeer mee. Wij zijn al jarenlang fan en zullen dat ook blijven. Kom langs in onze showroom of bekijk al onze velvet meubels in de webshop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5