Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Kleuradvies bij industriële meubels

  • Geplaatst op
  • 0
Kleuradvies bij industriële meubels

De industriële woonstijl is niet meer weg te denken, maar waar komt deze woonstijl vandaan? Hoe maak je een industrieel interieur gezellig en welke kleuren passen perfect in een industrieel interieur? Dimehouse geeft in dit blog kleuradvies bij industriële meubels!

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is ontstaan in New York. Er stonden veel oude leegstaande fabriekspanden die omgebouwd werden tot woningen. In deze woningen waren onder andere de bakstenen muren en leidingen nog te zien. Dat deze woonstijl ontstaan is in omgebouwde fabrieken, wil niet zeggen dat deze woonstijl niet toegepast kan worden in een ander woningtype. Elke ruimte kan omgetoverd worden tot een industrieel interieur met behulp van de juiste kleuren en materialen!

Industriële kleuren

Maar met welke kleuren ga je dan aan de slag? De meest gebruikte kleuren voor een industrieel interieur zijn zwart, grijs en bruin. Dit komt doordat deze kleuren van nature aanwezig waren in de oude fabrieken. Een veelgebruikte combinatie van kleuren is zwart met bruin. Deze combinatie wordt vaak gecreëerd door de materialen metaal en hout. Het zwart en het bruin geeft een object een robuuste, industriële look.

 

              

Zwart

Aangezien zwart een donkere kleur is, is het advies om deze kleur slechts voor een aantal elementen en als accentkleur te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een kast die als eyecatcher in de ruimte staat of gebruik zwart voor accessoires zoals een wandklok aan de muur.

Grijs

Grijs is een veel gekozen kleur binnen een industrieel interieur. Dit komt omdat grijs een neutrale kleur is die in vele tinten beschikbaar is en op veel manieren toegepast kan worden. De kleurtint waar je voor kiest, bepaalt ook de sfeer in huis. Je kan grijs op diverse manieren terug laten komen in je interieur. Zo kun je voor een beton(look) vloer gaan of een muur grijs verven. Daarnaast wordt grijs veel gebruikt voor industriële meubels. Het is een neutrale kleur die makkelijk met andere kleuren te combineren is.

 

Bruin

Door bruin toe te voegen kun je zowel warmte als een stoere touch geven aan jouw industriële interieur. Zo kun je donkerbruine industriële eetkamerstoelen aanschaffen in combinatie met een industriële lamp boven je eettafel. Daarnaast is bruin de kleur van hout, een materiaal dat veel wordt toegepast binnen de industriële woonstijl. Mangohout is daar een goed voorbeeld van. Niet alleen heeft het een robuust uiterlijk, het kan ook goed gecombineerd worden met andere houtsoorten en kleuren. Vaak wordt hout gecombineerd met metaal. Het metaal in combinatie met het hout geeft meubels een stoere uitstraling, perfect voor een industrieel interieur! 

Cognac

Naast donkerbruin is cognac een veelgebruikte kleur in een industrieel interieur. Pas echter op met de hoeveelheid cognackleurige meubels die je in jouw woonruimte zet. Cognac is immers een kleur die prominent in de ruimte aanwezig is. Combineer bijvoorbeeld een cognackleurige fauteuil industrieel met een antracietkleurige 3-zitsbank of andersom. Eetkamerstoelen in de kleur cognac doen het ook goed in een industrieel interieur.

Taupe

Een andere kleur die je veel tegenkomt in een industriële woonstijl is taupe. Taupe is een bijzondere kleur dat een beetje op klei lijkt. Het is een warme grijsbruine tint die heel goed te combineren is met de koude kleuren. Taupe geeft een warme sfeer aan je interieur. Wanneer taupe combineert met matte kleuren, creëert taupe ook een warme en stoere uitstraling binnen je interieur. Zoek wel de balans, want bij te veel gebruik van de kleur taupe kan de woonruimte saai worden.

 

               

 

Voeg warme kleuren toe aan een industrieel interieur!

De laatste jaren zien we dat er meer warme kleuren aan een industriële woonstijl worden toegevoegd. Kleuren als okergeel, rood, blauw en groen combineren super met de industriële basiskleuren. Deze warme kleuren kunnen zorgen voor een luxere sfeer en geven leven aan je interieur. Voeg bijvoorbeeld okergele industriële kussens toe op jouw bank of leg een mooi blauw vloerkleed neer.

 

Voeg accessoires toe!

Door het toevoegen van accessoires voeg je warmte en kleur toe aan een ruimte. Leg bijvoorbeeld een mooi schapenvacht op de vloer of op een fauteuil van industrieel design of hang een wandrek aan de muur en decoreer deze met mooie accessoires zoals plantjes, vaasjes en fotolijstjes. Leef je uit!

Industriële meubels bij Dimehouse

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over kleuradvies bij industriële meubels? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je met het vinden van het juiste kleuradvies bij industriële meubels!

              

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5