Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Kleur van het jaar 2023!

  • Geplaatst op
  • 0
Kleur van het jaar 2023!

De kleur van het jaar 2023 zal je niet verbazen. Na een periode vol onrust en isolatie is het tijd voor meer rust, positiviteit en stabiliteit (in je huis). Welke kleur past daar nou beter bij dan het rustgevende en vreedzame lavendel! De bloem staat namelijk symbool voor evenwicht, bewondering, vriendschappelijke liefde, toewijding en schoonheid. De kleur lavendel is al langere tijd populair in het interieur en dat heeft zo zijn redenen.

Effect van kleuren

Kleuren kunnen niet alleen veel invloed hebben op de sfeer en interieur van je woning, maar hebben ook effect op emoties. De lavendel kleur heeft naast een opvallende touch aan je interieur, ook een aantal psychologische effecten. De kleur wordt beschouwd als rustige toon die de menselijke psyche niet irriteert. Wetenschappers beweren zelfs dat de kleur helpt om de verbeelding te ontwikkelen en creatief te denken. Daarom wordt het vaak gebruikt in de inrichting van leer- en werkomgevingen zoals scholen, speelkamers en kantoren van creatieve bedrijven.

Kleuren combinaties

In de kleur lavendel zitten blauwe pigmenten wat zorgt voor een koele en frisse uitstraling. Hierdoor is de kleur geweldig te combineren met warme tinten als terracotta, okergeel en andere aardetinten. Het contrast tussen koele en warme tinten geeft de ruimte wat meer pit en originaliteit. Daarnaast past lavendel ook goed bij veel heldere kleuren en pastelkleuren. Het effect hiervan is dat het de kamer visueel ruimer laat lijken. Net als de combinatie met zachtroze en crème wat de ruimte lichtheid en luchtigheid geeft. Ook is de mix met goud, zilver, wit of groen over het algemeen een succesvolle combinatie. Wil je echt een statement maken in je interieur? Mix dan de lavendel kleur met felle kleuren. Zo krijg je een trendy en levendig interieur. Oneindig veel opties dus.

Stijlen

Lavendel is niet alleen goed te combineren met veel kleuren, maar ook met veel interieur stijlen. Elke tint lavendel vertegenwoordigt een andere vibe. Zo straalt een lichtere tint lavendel juist een romantische sfeer uit en een diepere tint zorgt voor een krachtige look. De soorten interieur stijlen waarbinnen deze kleur past is heel uiteenlopend. Van moderne en strakke interieurs tot aan landelijke en zachte interieurs, Het is allemaal mogelijk.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5