Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

De nieuwste woontrends van 2023

  • Geplaatst op
  • 0
De nieuwste woontrends van 2023

De allernieuwste woontrends van 2023 sluiten perfect aan op de kleur van het jaar Lavendel. De kleur staat namelijk in het teken van rust, ruimte en stabiliteit. Zo ook de nieuwe woontrends. Na het vele binnen zitten verlangen we meer dan ooit naar frisse lucht, comfort en het buitenleven. Natuurlijke elementen, bloemen en planten geven ons energie en zullen dan ook vaak centraal staan in het interieur. Er zijn aankomend jaar vijf trends die eruit springen, elk met hun eigen kenmerken. Laat je inspireren!

Scandinavisch

Minimalistisch, licht en veel natuurlijke materialen zijn kenmerken die behoren tot deze stijl. Een Scandinavisch interieur is met zijn mix van texturen en zachte tinten een oase van rust. Het meubilair is vaak comfortabel en minimalistisch van vorm. Veelgebruikte materialen zijn verschillende soorten hout en textiel. Deze worden gecombineerd met lichte tinten zoals crème, beige, bruin en grijs. Hoewel een Scandinavisch interieur licht en basic is, creëer je met zachte en natuurlijke materialen toch een warme uitstraling en ruimte. De gedachte hierachter heeft te maken met de behoefte om de donkere winter van het noorden achter ons te laten. Deze woontrend is al jaren populair en blijft dat de komende tijd ook.

 

Minimalistisch modern

Comfortabel en functionaliteit is waar het om draait bij het moderne minimalisme. Het is een tijdloze stijl die eigenlijk altijd kan. Strakke vormen, sobere materialen en ingetogen kleuren. Om het interieur wat speelser te maken wordt er gebruik gemaakt van opvallende vormen en materialen zoals marmer, hout, leer en wol. Daarnaast is de woonstijl voor een groot deel gebaseerd op tijdloze meubelstukken en designs. Door tijdloze designs hoef je niet bang te zijn dat ze uit de mode raken, sterker nog: sommige items worden alleen nog maar kostbaarder en specialer. Dat maakt deze stijl zo krachtig en ook nog eens een goede investering dus!

 

Bohemian

Deze woonstijl kenmerkt zich als artistieke stijl met veel natuurlijke elementen. Het is een stijl waarbij eigenlijk alles kan. Je kunt veel kleuren combineren of het juist naturel houden met prints, veel planten en natuurlijke elementen. Bohemian, ook wel Boho genoemd, heeft dus eigenlijk twee uitingen. Wat niet kan ontbreken zijn de elementen uit exotische oorden denk aan franjes, veren, schelpen en diermotieven. De trend is ook te herkennen aan de mix van verschillende typen meubels, vloerkleden en wandbekleding.

 

Maritiem

Zuurstof en rust staan centraal binnen deze woonstijl. De kleuren blauw, wit en turquoise voeren de boventoon bij de maritieme stijl. Gecombineerd met natuurlijke materialen, zomerse accessoires en meubels die doen denken aan de zee en het strand. Bij deze stijl is de bedoeling dat de rust overheerst en de ruimte luxe en comfort uitstralen. Alles wat je doet denken aan een vakantiehuisje aan zee hoort thuis in een maritiem interieur. Ontsnap de alledaagse hectiek en ervaar de ademruimte en vrijheid waar je naar verlangt in je eigen huis.

 

Art Deco

De Art Deco interieurstijl herken je door klassieke elementen van hoogwaardige kwaliteit en rijke kleuren als dieppaars en koningsblauw. Typerend zijn de geometrische vormen en grootschalige meubels. Art deco is beïnvloed door technologische vernieuwingen en wereldrijke interesse. Binnen deze stijl zie je bijvoorbeeld buitenlandse invloeden terugkomen uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Spiegel, lak en andere glanzende, reflecterende materialen dragen ook bij aan deze luxueuze interieurstijl. Dit zorgt voor een rijke uitstraling alhoewel het een uitdaging is om deze stijl in de woning te verwerken zonder dat het te kitscherig aandoet. Verder zijn weelderige printjes en goud- en zilveraccenten erg populair binnen Art Deco.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5