Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Woonkamer inspiratie

  • Geplaatst op
  • 0
Woonkamer inspiratie

Ben jij op zoek naar dé woonkamer inspiratie? Laat je inspireren door deze verschillende woonkamer stijlen, waaronder industrieel en modern. Van banken tot tv-meubels; kies de stijl die bij jou past. We hebben zelfs tips om met trendy meubels veel opbergruimte te creëren!

De verschillende woonkamer stijlen die jou inspireren

Om je woonkamer leuk te kunnen inrichten heb je bepaalde stijlen nodig die jou inspireren. Wij lichten een aantal populaire stijlen voor je uit.

  • Landelijke woonkamer – deze kenmerkt zich door veel natuurlijke elementen. Bij landelijk denk je al snel aan een boerderij. Hier is de stijl wel op geïnspireerd. Houten balken, de kleuren wit, grijs en bruin komen vaak naar voren.
  • Een moderne woonkamer – deze stijl straalt rust uit. Het gebruikt strakke lijnen en materialen. Dit zijn vaak open woonkamers met een gladde vloer. Kleuren zijn vaak neutraal en rustig.
  • Een industrieel woonkamer – dit is een van de meest populaire stijlen van dit moment. Het kenmerkt zich door houten en metalen details. Het ziet er robuust uit en straalt veel warmte uit. De kleuren die gebruikt worden zijn zwart, wit en grijs.

De kleuren in je woonkamer doen veel voor de sfeer en uitstraling van jouw ruimte. Denk eerst goed na welke stijl het beste bij jou past.

Welke woonkamer inspiratie past bij jouw stijl?

Wij vertellen je de leukste woonkamer inspiratie voor jouw stijl. Kies je voor industrieel, Scandinavisch of lekker veel kleur? Wat we terug zien komen in de interieur trends is het gebruik van verschillende soorten materialen. Mixen en matchen tussen stijlen is altijd een goede optie.

Houd je van een koele uitstraling in huis? Ga dan voor een stenen look in combinatie met verschillende houtsoorten. Op deze manier creëer je een stoer interieur, maar wel met veel gezelligheid.

Ga je toch liever voor een warm interieur? Maak dan eens gebruik van velvet stoffen. Ook Dimehouse gaat mee met deze woonkamer inspiratie trend. Neem eens een kijkje bij onze velvet industriële hoekbank. Liever geen hoekbank? We hebben ook andere banken in ons assortiment. Er is altijd een bank die bij jouw interieur en stijl past.

Gemakkelijk je woonkamer inrichten

Na het kiezen van een interieur stijl, is de indeling van de woonkamer aan de beurt. Je kunt kiezen voor een ruimtelijke indeling. Hierbij is het belangrijk dat er veel licht in huis is. Kies voor lichte kleuren in je meubels, vloer en op de muren. Wil je wat warmte creëren? Ga dan voor een warme kleur op één van de muren. Ook kun je de accessoires kleur geven voor sfeer.

Houd je van knusse hoekjes? Kies dan voor scheidingen, bijvoorbeeld door middel van een stoer dressoir van mangohout. Wanneer je voor deze hoekjes kiest, is het van belang om niet te kleine meubels te plaatsen. Hiermee creëer je een chaotische sfeer en laat je de ruimte kleiner lijken.

Heeft jouw woonkamer een specifieke vorm, zoals de bekende L-vorm? Dan raden wij je aan om een lange wand dezelfde kleur te verven. Hiermee zorg je dat de ruimte een geheel blijft. Bij ons vind je genoeg inspiratie voor jouw woonkamer indeling!

Ideeën voor woonkamer meubels

In de inspiratie fase is het belangrijk om te kijken naar de grootte en indeling van de woonkamer. Kies je voor een ruimtelijke indeling? Ga dan voor een paar statement meubels, zoals een industriële 3-zitsbank van velvet. Een leren hoekbank is juist heel tof in een landelijk interieur, maar je kunt ook mixen en matchen met stijlen.

Mis je nog een zitmeubel, maar moet het passen in een kleine woonkamer? Dan is een trendy design fauteuil een passende optie! Heb je iets meer ruimte tot je beschikking? Creëer dan een gezellig leeshoekje, met een bijpassende industriële salontafel.

Vergeet niet dat raamdecoratie een van de belangrijkste eyecatchers is bij het interieur. Je zult zien dat wanneer je raambekleding toevoegt aan een ruimte, het gelijk een andere uitstraling geeft. Vouwgordijnen en gewone gordijnen geven de ruimte sfeer. Je krijgt een dosis inspiratie tijdens het shoppen voor jouw nieuwe woonkamer interieur bij Dimehouse!

Woonkamer planten inspiratie

Tussen de interieur trends van 2021 zien wij de kleur groen niet alleen terug op de muren, maar ook in de decoratie van de woonkamer. Het toevoegen van planten is bijvoorbeeld de perfecte optie. Planten voegen zuurstof toe aan de ruimte en zijn dus erg belangrijk voor de gezondheid! Daarnaast zorgt het voor een frisse uitstraling.

Tegenwoordig is bijna elke plant geschikt voor een plekje in de woonkamer. Let wel op waar je de plant plaatst! Niet elke plant kan even goed tegen de zon of de verwarming. De populairste planten op dit moment voor in de woonkamer zijn:

  • Bananenplant: deze plant geeft jouw woonkamer een tropische tint
  • Pannenkoekenplant: de ronde bladeren zorgen voor een speels aanzicht
  • Krulvaren: de bladeren van deze plant hebben een luchtzuiverende werking

Een groen statement meubel kan ook een toevoeging zijn in jouw woonkamer. Heb je al gekeken op de webshop van Dimehouse? We hebben op dit moment een diverse collectie, waar veel groene tinten in terugkomen. Nog niet genoeg inspiratie? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Hier komen veel stijlen samen, die jou helpen voor het vinden van inspiratie voor het inrichten van jouw woonkamer!

Accessoires inspiratie als toevoeging in jouw woonkamer!

Naast inspiratie voor de indeling en meubelinrichting van een woonkamer, zorgen accessoires voor een finishing touch. Het toevoegen van een warm vloerkleed zorgt voor een goede isolatie in huis en creëert een gezellige sfeer. Ook het gebruik van ronde spiegels is een grote trend! Dé aanrader voor een lichte en ruimtelijke woonkamer. Wat jouw stijl ook is en hoe je woonkamer er ook uitziet, de beste woonkamer inspiratie vind je bij Dimehouse.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5