Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Vensterbank inspiratie

  • Geplaatst op
  • 0
Vensterbank inspiratie

Iedereen heeft ze in huis; vensterbanken. Maar hoe kun je een vensterbank het beste gezellig decoreren? Vensterbanken vallen op en verdienen een beetje aandacht, maar zijn één van de moeilijkste dingen in je woning om te decoreren, vooral omdat het er vaak zoveel zijn. Omdat wij er zelf ook tegenaan lopen, hebben wij een aantal tips om je vensterbanken helemaal op te frissen. In dit blog lees je vele mogelijkheden van vensterbank inspiratie. Lees daarom snel verder!

Waarvoor gebruik jij de vensterbank?

Echte regels voor het decoreren van een vensterbank zijn er eigenlijk niet. Vraag je jezelf eerst af voordat je begint met het decoreren waarvoor je de vensterbank wil gaan gebruiken. Doe veel inspiratie op! Wil je privacy creëren, de ruimte nuttig maken, het oog van voorbijgangers trekken of wil je het gewoon leuk opvrolijken? Dit kan natuurlijk verschillen per vensterbank. Een vensterbank die richting de straat wijst of naar de buren decoreer je vast anders dan een vensterbank met zich op de tuin. De gouden regel van vensterbanken: negeer de vensterbank nooit!

Privacy dankzij de vensterbank

Kijken voorbijgangers snel bij jou naar binnen en wil je graag meer privacy creëren? Plaats dan een grote vaas of plant op de vensterbank. Dit zorgt ervoor dat het zicht belemmerd wordt van buiten. Natuurlijk kan je hier ook mee variëren. Een ander goed voorbeeld om op de vensterbank te plaatsen, is een tafellamp. Een tafellamp zorgt voor een sfeervol en warm geheel, maar zorgt ook voor schemering zodat niemand ’s avonds jouw woning naar binnen kan kijken. Terwijl de tafellampjes overdag staan te pronken als eyecatcher! Een win-win situatie dus!

 

 

Vensterbank opfleuren

Wil jij je vensterbanken opfleuren? Een vensterbank is niet compleet zonder planten en accessoires! Speel met kleuren welke jij passend vindt bij jouw inrichting. Door kaarsen op de vensterbank te plaatsen zorg je voor extra gezelligheid en warmte in huis. Bloemen en planten zijn ook altijd een goed idee. Door verschillende plantjes in de vensterbank te plaatsen, creëer je een speels effect. Let er wel dat je planten kiest welke goed tegen zonlicht kunnen. Ook gekleurde vazen en kunst kan uitstekend in de vensterbank staan. Plaats de decoraties naar jouw eigen smaak op de vensterbank. Mix&Match jouw favoriete objecten. Bedenk wel of jouw voorkeur uitgaat naar een opgeruimde, symmetrische look of juist naar een iets noncelantere stijl. Laat je inspireren en vind jouw favoriete stijl. De keuze is aan jou!

 

De vensterbank als loungehoek

Afhankelijk van het formaat van de vensterbank is het mogelijk om extra zitplekken te creëren in de vensterbank. Maak bijvoorbeeld een bank van de vensterbank en je hebt een heerlijke plek in de zon met mooi uitzicht! Een vensterbank hoeft natuurlijk niet als zitplek te dienen, een mooie stoel of bank bij de vensterbank kan voor veel accent zorgen. Een wat lichtere stoel of bank onder de vensterbank kan ervoor zorgen dat het veel meer open en lichter lijkt dan dat het werkelijk is. Maak er een soort relaxhoek van en gebruik de vensterbank als tafeltje. Voor de echte lezer is de vensterbank natuurlijk ook te gebruiken als boekenkast. Natuurlijk moeten we ook aan onze viervoeters denken. Je kan de vensterbank omtoveren in een loungehoek voor je kat of hond. Je huisdier kan lekker naar buiten kijken en genieten van de warmte van de zon. Wij weten zeker dat je huisdier je enorm dankbaar gaat zijn!

 

 

Keuken vensterbank is multifunctioneel

Een vensterbank in de keuken kan ook multifunctioneel zijn. Kook je graag? De vensterbank in de keuken kan zeer goed als kruidentuintje of als moestuintje voldoen! Je plaatst gemakkelijk potten met verse kruiden in de vensterbank. Hangpotten met kruiden en groeten ophangen voor het raam kan natuurlijk ook. Zo is de vensterbank praktisch ingericht en lijkt het ook super leuk en decoratief! Ook is het praktisch om kookgerei in de vensterbank te plaatsen. Zo heb je alles gauw bij de hand!

 

Vele mogelijkheden bij het decoreren van de vensterbank

De keuze is reuze bij het decoreren van een vensterbank. Hopelijk hebben wij je een eindje op weg geholpen met inspiratie voor jouw vensterbank. Bepaal zelf hoe druk je jouw vensterbank wil maken en vind de stijl die bij jou past. De vensterbank is een lastige plek om te decoreren, maar het is tegelijkertijd ook een van de meest unieke plekken in huis. Wij hopen dat deze tips voor jou een stap in de goede richting zetten en dat je veel vensterbank inspiratie hebt opgedaan. Wil je graag op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen en de nieuwste trends? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina en ontvang nog meer inspiratietips!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5