Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Studentenkamer inrichten

  • Geplaatst op
  • 0
Studentenkamer inrichten

Het is zover, je bent klaar om de jaren van je leven te hebben als student. De kamer is geregeld, alles is betaald, je staat ingeschreven, maar er mist nog wel iets. Je kamer is nog helemaal leeg en daar moet verandering in komen! In dit blog geven we je handvaten om jouw studentenkamer als een echte interieurstylist(e) in te richten!

Breng je studentenkamer in beeld

Voordat je begint, kun je het best eerst je studentenkamer in kaart brengen. Hoe lang zijn alle wanden? Hoe hoog is het plafond? Hoeveel hoeken zitten er in de studentenkamer? Als je een antwoord hebt op al deze vragen kun je beginnen met het inrichten van jouw studentenkamer. Met deze plattegrond kun je alvast inspiratie op gaan doen welke meubels je waar wil plaatsten. Ook weet je nu hoeveel m2 je kamer is en hoeveel behang en verf je nodig hebt om jouw studentenkamer helemaal om te toveren naar jouw wensen! Wij raden aan om voor lichte muren te kiezen, zo lijkt jouw (kleine) studentenkamer weer ietsjes groter!

Wees praktisch! Kies voor opbergruimte

Praktische meubels zijn echte must haves! Zo heb je in feite meerdere meubels voor de prijs van één! Gebruik een eettafel die je ook als bureau kan gebruiken. Een inklapbare tafel is een goede oplossing. Daarnaast zorgt een bed met lades voor extra opbergruimte, altijd handig! Natuurlijk biedt een hoogslaper ook mogelijkheden. Plaats een kleine bank onder de hoogslaper en je hebt een extra zitplek gecreëerd. Ook een wandrek aan de muur zorgt voor extra opbergruimte voor bijvoorbeeld glazen en is tevens een stijlvolle eyecatcher aan de wand! Een stoere wandkast of salontafel kan tevens als tv-meubel dienen! Een salontafel set van drie kan ook als bijzettafel dienen. Denk in oplossingen! De mogelijkheden zijn groot.

 

         

 

Goedkope meubels voor de studentenkamer

Het studentenbudget is nou eenmaal niet zo breed, maar je moet wel goed kunnen wonen in je kamer. Denk daarom out of the box! Ga eens langs de kringloopwinkel of struin Marktplaats af voor de beste deals. Liever geen tweedehands meubels? Je kan de inrichting van de studentenkamer namelijk zo duur maken als je zelf wil! Dimehouse biedt voordelige meubels aan voor de laagste prijzen! Verkrijgbaar in alle maten, dus ideaal voor op een studentenkamer!

 

Een slaapkamer en woonkamer creëren

In de studentenkamer woon, slaap en eet je. Wil je liever aparte ruimtes creëren? Maak dan gebruik van roomdividers. Dankzij een industriële kast als roomdivider kan je je bed afschermen van andere meubels in de studentenkamer zodat er een scheiding ontstaat tussen je woonruimte en slaapkamer.

 

Sfeervolle en functionele verlichting

Licht is natuurlijk erg belangrijk tijdens het studeren! Vergeet vooral de bureaulamp niet voor op je bureau! Het is belangrijk om functionele verlichting te hebben, maar de sfeervolle verlichting kan natuurlijk ook niet ontbreken tijdens gezellige avonden en feestjes. Zorg voor goed licht tijdens het studeren, maar plaats verder een snoer sfeerlampjes aan de wand en plaats een verplaatsbare vloerlamp op de vloer! Sfeervol en functioneel!

 

          

 

Voor welke stijl kies jij?

Richt je studentenkamer in naar jouw gewenste stijl. Houd jij van een minimalistische stijl? Kies dan voor de kleuren grijs en wit. Houd jij van een stoere stijl? Kies dan voor houten meubels in combinatie met metaal. Denk bijvoorbeeld aan een stoere eettafel met stoere industriële eetkamerstoelen. Gaat jouw voorkeur uit naar een luxere stijl? Denk dan eens aan velvet meubels! Liever een mix? Al onze meubels zijn uitstekend met elkaar te combineren!

 

Richt de studentenkamer in naar jouw smaak

Nu jij nagedacht hebt over functionele meubels en verlichting, is het tijd om de studentenkamer op te vrolijken. Maak jou studentenkamer persoonlijk! Plaats leuke planten en bloemen in de vensterbank en zet een aantal kaarsen op tafel. De sfeer verandert direct. Ook een vloerkleed op de grond doet wonderen en je kan wandplanken aan de muur decoreren met leuke fotolijsten en accessoires! Een spiegel aan de wand of op deur is ook een mooie aanvulling in jouw studnetenkamer. Het licht weerkaatst en zorgt voor een meer open blik in de ruimte. Een prikbord of magneetbord aan de muur is ook leuk en ook nog eens praktisch!

 

          

 

Kom je er niet helemaal uit? Vraag om hulp!

Je staat er natuurlijk niet alleen voor tijdens het inrichten van je studentenkamer. Je ouders, een handige oom of tante of je huisgenoten of anderen kunnen altijd helpen met het inrichten van jouw studentenkamer. Vaak hebben zij leuke ideeën en tips om jouw kamer helemaal pico-bello te maken. Weet je niet zeker hoe je de bank wil plaatsen? Vraag dan iemand om hulp. Kom je er echt niet uit? Dan mag je altijd onze klantenservice bellen, zij kunnen je verder op weg helpen om jouw studentenkamer perfect te maken!

Succes met het inrichten van jouw studentenkamer!

Hopelijk hebben wij je een eindje op weg geholpen met het inrichten van jouw studentenkamer! Wil je op de hoogte blijven van de beste deals en goede tips? Houd dan onze sociale mediakanalen in de gaten en schrijf je gratis in op de nieuwsbrief onderaan de pagina. Dimehouse wenst je veel succes met het inrichten van jouw studentenkamer!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5