Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Serre inrichten

  • Geplaatst op
  • 0
Serre inrichten

Een serre is een ruimte die op verschillende manieren ingericht kan worden. Het is de perfecte ruimte om jouw creativiteit in los te laten. Maar daar ligt ook het probleem; hoe richt je de serre in? De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit blog geven wij je wat tips om een serre leuk en stijlvol in te richten. Lees snel verder!

Waar gebruik je de serre voor?

Wat is precies het doel van de serre? Wil je het gebruiken voor een uitbreiding van je woonkamer of wil je de serre gebruiken als een speelruimte voor je kinderen? Een extra plek om te dineren of relaxen is natuurlijk ook mogelijk. Voordat je bepaalt met welke meubels en accessoires je de serre wilt inrichten, moet je goed voor ogen hebben wat het doel wordt. Bij een speelhoek kies je voor andere meubels dan bij een uitbreiding van de eethoek. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de grootte van de serre. Een roomdivider plaatsen is ook een handige optie; zo kan je twee ruimtes creëren!

 

Welke vloer plaats ik in de serre?

Onmisbaar bij een serre is een goede vloer. De meest geschikte vloer voor een serre is een stenen vloer. Een stenenvloer is gemakkelijk in onderhoud, lijkt stijlvol en is goed bestand tegen de zon. Ben je geen fan van een stenen vloer? Een vloer van beton of een houten vloer is ook een aanrader. Een vloer met een visgraatmotief is ook prachtig. Ideaal om te combineren met deze meubels! Als je serre als uitbreiding van je woonkamer dient, kan je natuurlijk ook kiezen voor hetzelfde type vloer als de vloer van de woonkamer.

 

            

 

Lichte kleuren laten de serre groter lijken

Kleur is een serre ook erg belangrijk, lichtere kleuren zorgt ervoor dat een ruimte groter oogt. Vaak is een serre niet erg groot en kun je elke centimeter goed gebruiken. Door een lichte kleur muur te kiezen, zorg je ervoor dat de serre nog groter lijkt. Ook zorgen lichte meubels ervoor dat een serre optisch groter lijkt.

 

Laat de natuurlijke lichtinval goed tot zijn recht komen

Lichtinval is wel hét belangrijkste aspect van een serre, lichtinval kan je serre maken of breken. Te veel lichtinval zorgt voor een te felle ruimte, te weinig  lichtinval zorgt ervoor dat de serre dof en grijs oogt. Als je de serre nog gaat bouwen, plaats dan de langste kant van de serre dan richting het zuiden. Hierdoor heb je in de zomer en in de winter het meeste zonlicht. Is de serre al gebouwd maar heb je onvoldoende licht? Plaats dan extra sfeerverlichting in de serre zodat je kunstmatig het licht naar binnen haalt.

 

 

Welke meubels plaats ik in de serre?

De serre is gebouwd, geverfd en de vloer is geplaatst. Nu begint het inrichten van de serre! Is jouw serre gebouwd als extra zithoek? Plaats dan een lekkere fauteuil en een bank. Voeg een vloerkleed toe en jouw relax hoek is compleet! Een vloerkleed is ook ideaal als de serre als speelkamer dient. Wil je een uitbreiding van de eetkamer? Wat dacht je van een ronde eettafel met comfortabele eetkamerstoelen. Ook een stoere bartafel met verstelbare barkrukken zijn een goed idee! Dankzij comfortabele meubels kan jij heerlijk genieten van de zon en jouw tuin in de serre.

 

            

 

Richt de serre gezellig in

Nu de meubels gekozen zijn, is het tijd voor de accessoires! Wat in ieder geval nooit mis kan gaan, is de serre inrichten met planten. De serre staat bekend om licht en is dus de ideale plek om planten te plaatsen. Kies je voor meerdere kleine planten of gaat je voorkeur uit naar een grote kamerplant? De mogelijkheden zijn eindeloos! Let natuurlijk wel op of de planten ook geschikt zijn voor veel licht. Heb je een zithoek gecreëerd in de serre? Dan kun je sierkussens natuurlijk niet vergeten. Ook zorgt sfeervolle verlichting zoals een tafellampje, een stijlvolle vloerlamp en kaarsen voor extra warmte in de serre. Vergeet vooral ook niet een mooie hanglamp aan het plafond. Een wandrek aan de muur is ook een goed idee! Wandrekken zijn stijlvol en zorgen voor extra opberg- en decoratieruimte. Plaats hier leuke plantjes, fotolijstjes en persoonlijke spullen op. Er is veel om over na te denken bij het inrichten van een serre, kies de accessoires die echt bij jou passen en richt de serre zo in zodat jij tot rust kan komen.

 

 

Richt de serre in volgens de laatste trends!

De grootste trend op het gebied van het inrichten van een serre blijft licht. Ook is de keuze voor verschillende materialen trendy en is het combineren van stoer en zacht een echte trend. Combineer bijvoorbeeld stoere industriële meubelen met zachtere meubels zoals meubels van velvet. Ook is een stoere betonvloer met meubels van hout zeer trendy. Een andere trend welke we eigenlijk al in het blog benoemd hebben is: haal groen naar binnen middels planten. De serre biedt uitzicht op de tuin en is de ideale plek om planten te plaatsen. Door planten naar binnen te halen, zorg je ervoor dat je het buitenleven een klein beetje naar binnen haalt. Wat dacht je van een olijfboom of een bananenplant? En vergeet natuurlijk de sfeerverlichting niet! Richt de serre zo in zodat de hele serre aan jouw wensen voldoet.

Meer wooninspiratie opdoen?

Wij hopen dat wij je met deze tips vooruit hebben geholpen om jouw serre om te toveren tot de perfecte plek! Wil je meer inspiratie op doen en op de hoogte blijven van laatste trends en beste deals? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina! Wij zijn erg benieuwd hoe jij de serre inricht!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5