Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Kleine woonkamer inrichten

  • Geplaatst op
  • 0
Kleine woonkamer inrichten

Het inrichten van een kleine woonkamer kan soms lastig zijn. Je hebt namelijk een stuk minder ruimte tot je beschikking. Het is daarom belangrijk om alle ruimte die je hebt optimaal te gebruiken. In dit blog geeft Dimehouse je tips hoe je een kleine woonkamer kan inrichten zonder dat het ten koste gaat van de sfeer in jouw woonkamer. Lees snel verder!

Kies een goede bank

De bank is natuurlijk de eyecatcher van iedere woonkamer, daarom is het ook bij het inrichten van een kleine woonkamer belangrijk om een goede bank uit te kiezen. Je hebt misschien de neiging om voor meerdere, kleine meubels te gaan, maar het is juist verstandig om voor een aantal grotere meubels te kiezen; dit geeft meer rust. Ga bijvoorbeeld voor een industriële hoekbank of een velvet bank.

Een bank op hoge poten is ook een goede optie. Doordat de bank wat hoger staat, wordt de vloer zichtbaar. Hiermee creëer je een ruimtelijk effect en meer openheid. Perfect dus voor kleinere ruimtes!

         

 

Houd je kamer goed verlicht

Bij het inrichten van een kleine woonkamer is het belangrijk om goed aan de verlichting te denken. Niet iedereen heeft thuis grote ramen en daarom is het, vooral in kleine woonkamers, belangrijk om deze goed te verlichten.

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld een lege hoek die niet gebruikt wordt? Plaats een mooie, industriële vloerlamp. Of heb je een mooie wandkast of bijzettafel die niet gebruikt wordt? Plaats een industriële tafellamp. Door de ruimte goed, en op verschillende niveaus te verlichten, lijkt hij optisch groter.

         

Gebruik je ruimte optimaal

Zoals we al eerder zeiden, het optimaal gebruik maken van je ruimte is erg belangrijk bij het inrichten van een kleine woonkamer. Een tip die we je kunnen geven is het gebruiken van multifunctionele meubels. Kies bijvoorbeeld voor een industrieel tv-meubel met extra lades. Zo creëer je extra opbergruimte. Dit is ook erg belangrijk want een rommelige ruimte lijkt al gauw een stuk kleiner.

Wat ook kan helpen bij het inrichten van een kleine woonkamer is het gebruik van open kasten, zoals een industriële boekenkast. Door een open kast te gebruiken creëer je optisch meer ruimte, tegelijkertijd biedt een open kast meer opbergruimte.

         

 

Maak gebruik van de wanden

Bij het inrichten van een kleine woonkamer wil je natuurlijk zo veel mogelijk leefruimte creëren. Door het gebruik van een industrieel wandrek bespaar je meer ruimte op de vloer. Hierdoor lijkt het alsof de kamer een stuk ruimer is. Daarnaast is een mooie, industriële wandplank perfect om de kale wanden te doorbreken. Vergeet natuurlijk niet om je wandrek aan te kleden met wat woonaccessoires.

         

 

Succes met het inrichten van jouw (kleine) woonkamer

Wij van Dimehouse hopen je voldoende geholpen te hebben bij het inrichten van jouw kleine woonkamer! Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina. Hier zie je hoe onze klanten hun woonkamer hebben ingericht. Misschien vind je daar wat je zoekt. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met de klantenservice, zij helpen je dan verder. Wij van Dimehouse wensen je veel succes met het inrichten van jouw kleine woonkamer!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5