Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

JE HUIS INRICHTEN? TIPS EN TRENDS VOOR JOU!

  • Geplaatst op
  • 0
JE HUIS INRICHTEN? TIPS EN TRENDS VOOR JOU!

Waar moet je beginnen met een huis inrichten? Goed nieuws, deze week komen wij met gloednieuwe woontrends en tips. Dé basiskit die antwoord geeft op al jouw vragen rondom huisinrichting, zodat jij als interieurstylist aan de slag kunt gaan met het inrichten van je woning!

HET HUIS INRICHTEN START MET INSPIRATIE

Geen inspiratie om jouw huis in te richten? Kijk eens op Pinterest voor foto’s over interieur of maak een moodboard van verschillende sfeerfoto’s. Op deze manier kun jij bedenken hoe jij een kamer wilt inrichten. Wil je een kleine kamer inrichten? Dan staan er ook veel tips op Pinterest. Wat je ook wilt gaan doen, zorg dat je vooraf inspiratie op hebt gedaan.

Het leukste is om te bekijken wat jij allemaal mooi vindt qua inrichting. Denk hierbij aan kleuren, meubels, materialen en de indeling. Kun je niet kiezen? Dat hoeft tegenwoordig geen probleem te zijn. Combineer verschillende interieur stijlen om jouw huis in te richten met een eigen woonstijl.


HUIS INRICHTEN MET KLEUREN

Kleur doet veel wanneer je een huis aan het inrichten bent. Een goede tip is om verschillende kleuren met elkaar af te wisselen. Hierdoor ontstaat een dynamisch geheel en ben je helemaal on-trend.

Kleuren die je minder tegen gaat komen bij het huis inrichten zijn de pasteltinten. De nadruk wordt gelegd op heldere paletten en rijke kleuren. Brave Ground van Flexa is uitgeroepen tot kleur van 2021. Een aardse basistoon, die goed te combineren is met bijvoorbeeld klassiek donkerblauw.  

Daarnaast zien we een stoere, industriële trend voorbijkomen bij het inrichten van een huis: de kleur grijs en het gebruik van metaal. Waar de grijze kleur in 2020 nog een no-go was, is het inmiddels niet meer weg te denken. Hierbij kun je denken aan een zachtgrijze kleur of juist een diepe antracietkleur. Met kleur kun je een kleine kamer inrichten en ruimer laten lijken.

 

DE MATERIALEN WAARMEE JIJ JOUW HUIS IN KUNT RICHTEN

Bij het inrichten van een huis zagen we natuurlijke materialen terugkomen in de interieurtrends van 2021. Lichte houtsoorten zijn een goed voorbeeld. De houtsoorten zien wij vooral terug in meubels en vloeren, denk bijvoorbeeld aan robuust mangohout. Dit zie je veel terug in de industriële stijl, in combinatie met zwart metaal.

Bij Dimehouse spelen wij in op de laatste trends en hebben inmiddels een breed segment aan eettafels van mangohout. Daarnaast bieden wij ook dressoirs van mangohout aan en nog andere meubels van deze houtsoort. Genoeg keuze om jouw huis in te richten!

Het gebruik van metaal blijft een stijlvolle techniek, waarbij het interieur zowel een stoere als elegante uitstraling krijgt. Neem eens een kijkje bij onze unieke industriële kasten, die gemaakt zijn van robuust materiaal. Een paar items toevoegen aan de huisinrichting doet al wonderen!

 

INDELING VAN DE HUISINRICHITNG

Het kan lastig zijn om de indeling van je huis in te richten. Probeer het huis zo functioneel mogelijk te maken. Door de indeling vooraf te bepalen, is het eenvoudiger om passende meubels en verlichting in te kopen. Zo voorkom je miskopen of meubels die niet mooi staan in je kamer.

Heb jij je indeling bepaald? Tijd om de grote meubels te shoppen, zoals een comfortabele velvet bank. Daarnaast is een ruimte niet compleet zonder een robuuste, houten ladekast. In deze fase creëer je de basis en worden moodboards werkelijkheid tijdens het inrichten van jouw huis!


DAGLICHT IS BELANGRIJK IN JOUW HUIS

Daglicht is een gezonde, natuurlijke lichtbron en het is daarom belangrijk om veel gebruik te maken van ramen. Houd er met het inrichten rekening mee dat ramen en deuren vrij blijven. Dit geeft een weids en licht gevoel in huis.

Heb jij weinig ramen en last van een donker huis? Hier kun je optisch mee werken. Zorg voor lichte kleuren in huis, zodat het licht weerkaatst wordt in de ruimte. Ook kan deze theorie worden toegepast op meubels, dus zorg voor een licht kleurenpalet in jouw huisinrichting!

EEN LICHTPLAN VOOR DE PERFECTE HUISINRICHTING

Naast zonlicht, is een lichtplan van belang bij de huisinrichting. Bekijk waar de aansluitpunten en de stopcontacten zich bevinden en bedenk vervolgens welk soort licht je wilt. Je begint met de basisverlichting, zoals hanglampen van een industrieel design en plafonnieres, waarmee de ruimte volledig kan worden verlicht.

Creëer een prachtige verlichte ruimte. Je plaats specifieke verlichting, zoals schemerlampen en sfeerverlichting voor extra sfeer. Vind de perfecte lamp voor jouw gezellige leeshoekje of richt een spotje op de eyecatcher van de ruimte! Onze webshop richt zich op verschillende soorten verlichting, dus neem snel een kijkje tijdens het inrichten en verlichten van jouw huis! 

 

RUIMTELIJKE INRICHTING VAN HET HUIS

Een kleine kamer inrichten? Werk de hoogte in en benut alle ruimte volop! Voorkom hierbij dat alle meubels in hoogte met elkaar lijnen, dan lijkt het nog kleiner. Daarnaast hebben wij nog een erg nuttige tip: opruimen! Zorg voor een opbergsysteem dat stapelbaar, inschuifbaar of inklapbaar is. Op deze manier heeft het product meerdere functies en scheelt het jou weer ruimte!

Vaak zijn we geneigd om ons huis vol te zetten met veel meubels en accessoires. Ga eens voor minimalistisch en haal het ruimtelijke gevoel in huis. Door de ruimte oogt het vaak ook nog een luxueus, oftewel een win-win situatie! Waar te beginnen met een kleine huiskamer inrichten? Probeer eens een paar accessoires weg te laten en te vervangen voor een statement piece (oftewel pronkstuk). Denk hierbij aan een grote staande spiegel, maar ook ronde spiegels industrieel zijn een trend! Neem jij dit mee wanneer jij je huis gaat inrichten?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5