Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Inspiratie kleine woonkamer

 • Geplaatst op
 • 0
Inspiratie kleine woonkamer

Wil je inspiratie op doen voor een kleine woonkamer? Het inrichten kan een grote uitdaging zijn! Je kan namelijk niet kiezen voor een grote bank, fauteuils, een grote salontafel én een groot tv-meubel. Wil je jouw kleine woonkamer groter laten lijken? Lees dan dit blog! In dit blog geven we je inspiratie voor een kleine woonkamer en laten we zien hoe je dankzij meubels en lichtinval de woonkamer groter kan laten lijken! Lees snel verder!

Een lichte woonkamer oogt ruimtelijker

Allereerst: voordat je verder leest, bekijk eerst kritisch je eigen woonkamer. Wat maakt de woonkamer klein? Is het de afmeting van de ruimte of wordt het veroorzaakt door de lichtinval in combinatie met donkere muren? Ook worden hoeken vaak onbenut waardoor de ruimte smaller kan ogen. In deze hoeken kun je wandrekken en wandplanken aan de muur maken zodat je de ruimte alsnog goed gebruikt. Zorg voor lichte muren en vloeren in je huis en probeer, waar mogelijk, zoveel natuurlijk licht de woonkamer binnen te laten komen. Het verandert de kleine woonkamer in een groter ogend en een frissere ruimte. Lichte meubels doen ook wonderen!

Warmte creëren in een kleine woonkamer

Wil je toch liever een kleurtje op de muur in plaats van een witte muur? Kies dan voor één warmere kleur op de muur. Zo oogt de ruimte niet te klein en creëer je ook warmte. Beschikt jouw woning over de typische L-vorm? Wij raden je aan om de lange muur te verven. Natuurlijk kan je ook warmte creëren door velvet meubels en mangohout in je interieur te verwerken, door knusse kussens op de bank te plaatsen en door stijlvolle accessoires toe te voegen in de kleine woonkamer.

 

            

 

Multifunctionele meubels

De sterren van de kleine woonkamers zijn toch echt wel de multifunctionele meubels. Meubels met extra opbergruimte zijn ideaal in kleine woonkamers. Gebruik een salontafel met lades voor meer opbergruimte en stop alle kabels voor apparatuur in de lades van een TV-meubel. Veel onzichtbare opbergruimtes doen wonderen voor een kleinere woonkamer. Probeer zoveel mogelijk toepassingen voor een meubelstuk te vinden zodat je juist minder meubels nodig hebt. Dit bespaart extra ruimte.

 

Een knusse, comfortabele zithoek in een kleine woonkamer

Iedereen wil natuurlijk een comfortabele zithoek met voldoende zitplekken in de kleine woonkamer. Het is slimmer om te kiezen voor één grote hoekbank met een stoere salontafel dan voor twee aparte banken. Een 3-zitsbank gecombineerd met een fauteuil kan natuurlijk ook. Voeg een groot vloerkleed toe aan de woonkamer. Het is lekker warm en comfortabel voor je voeten en het zorgt visueel voor meer ruimte.

 

De juiste verlichting doet wonderen

Door de ruimte op verschillende niveaus te verlichten, lijkt de woonkamer groter. Heb je een lege hoek? Plaats een stoere staande vloerlamp in de hoek. Heb je nog een plankje vrij in de boekenkast of op het dressoir? Een tafellamp is een stijlvolle eyecatcher en zorgt voor sfeervol licht!

 

 

          

De lucht in!

Wat doe je als niet meer ruimte op de vloer hebt? Juist: de lucht in gaan! Zoek meubels die hoger op hun pootjes staan. Daarnaast neemt een hogere kast minder ruimte in dan een brede kast. Als je de hoogte in gaat, kun je meer spullen en decoraties kwijt op plankjes waardoor je minder ruimte op de vloer nodig hebt. Neem bijvoorbeeld een mand met dekens, het is een superleuk item, maar het neemt ook veel ruimte in. Je kunt deze dekens bijvoorbeeld ook in de lades van een wandkast doen. Daarnaast zijn zwevende meubels ook een goede optie! Omdat deze meubels niet op de vloer staan, oogt de woonkamer groter. Zorg er wel voor dat je niks onder deze meubels zet, dit lijkt rommelig en laat de woonkamer kleiner ogen. Dit geldt natuurlijk niet voor planken aan de muur of kasten die aan de muur hangen.

 

Fleur de wanden op!

Een wandrek is dé oplossing voor extra opbergruimte en voor decoratieruimte. Een wandrek hangt stijlvol aan de wand én je bespaart ruimte op de vloer. Een win-win situatie toch? De keuze van wandrekken en wandplanken is reuze! Houd jij van ronde vormen of kies voor rechte vormen? Maak snel de keuze en fleur jouw wand op!

 

Less is more

‘Less is more’ is in kleine woonkamers essentieel. Je kan ook gaan experimenteren met een statement piece in huis. Een statement piece is een meubelstuk, een apart beeldje of mooie kunst aan de muur dat alle aandacht trekt in de woonkamer. Dit gecombineerd met less is more zorgt voor een perfecte afwisseling van de woonkamer. Als je ogen gericht zijn op het statement piece, valt de grootte van de woonkamer minder op.

 

We wensen je succes met het inrichten van jouw kleine woonkamer!

Vond je het leuk om deze inspiratietips te lezen voor het inrichten van een kleine woonkamer? Fijn! Hopelijk hebben wij je geholpen met extra woonkamerinspiratie! We helpen jou graag de volgende keer weer op weg! Blijf op de hoogte door je gratis in te schrijven op de nieuwsbrief! Wat jouw stijl ook is en hoe je woonkamer er ook uitziet, de beste woonkamer inspiratie vind je bij Dimehouse!

Reacties

 1. Milou Milou

  Beste Susanne,

  Wij adviseren om een email te sturen naar de [email protected] zodat zij jou kunnen voorzien van meerdere foto's.

  Met vriendelijke groet,
  Milou - Team Dimehouse

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5