Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Hulp nodig bij het het vinden van de perfecte bank?

  • Geplaatst op
  • 0
Hulp nodig bij het het vinden van de perfecte bank?

De inrichting van je woonkamer valt of staat met de keuze van de juiste bank. Het kiezen van de perfecte bank voor je interieur valt daarom nog lang niet altijd mee. Wij helpen je een handje bij die keuze!

De bank blijft een belangrijk onderdeel van het huis. Dit is dé plek waar het gezin bij elkaar komt om even onderuithangend naar de televisie te kijken. Een heerlijk moment van rust, ontspanning en ontsnapping aan de dagelijkse hectiek. Althans dat denken we: echt relaxt wordt het natuurlijk als de televisie uitgaat en je op de bank heerlijk kunt gaan zitten lezen of zelfs even de ogen heerlijk kunt gaan sluiten!

 

 

 

Welke bank past bij jou?

Er is vrijwel geen ander meubelstuk te bedenken met zoveel mogelijkheden als een bank. Van een heerlijke robuuste loungeplek waar je in verdwijnt tot een perfecte 2-zits bank met een klassieke fauteuil ernaast. Maar hoe kies je nu precies bank die past bij je woonkamer, smaak en lifestyle? 

 

Waar moet jouw bank aan voldoen?

Vind je het belangrijk om actief te kunnen zitten in een bank of houd je meer van loungen in de bank? Een onderhoudsvrije bank of juist één die je graag om de zoveel jaar dient te behandelen?

De bank kan multifunctioneel zijn. Hij kan dienst doen als zit-, lees-, hang- klets-, tv-kijk-, eet-, telefoneer-, spring- of slaapplek. Het varieert continu. Welke functies zijn voor jou het belangrijkste?

 

 

 

Wat doe je het liefst op je bank?

Eet jij graag met een bord op schoot voor de televisie? Vind je het heerlijk om onderuit gezakt weg te dromen in de kussens van de bank?  Kies dan voor een zachtere rugleuning en kussens. Je kunt dan liggen, hangen en zitten zoals jij dat wilt.
Zit je liever wat actiever in de bank? Kies dan een wat rechter model en een hogere rugleuning. Deze ondersteunt je beter. Neem vaste kussens met een vaste vulling. Losse kussens zitten onstabieler. Ze zijn vaker voorzien van een vlokvulling en kunnen wegschuiven. Als je moeite hebt met opstaan uit de bank, dan kies je een niet te diepe zitting zodat je zonder je handen te gebruiken kunt opstaan. Goede armleuningen helpen je ook omhoog. 

 

Hoeveel ruimte heb je voor je bank?

In de verschillende showrooms ziet het er fantastisch uit, die grote hoekbank met hockers. Als hij in je woonkamer staat, past er geen klaptafeltje ( link ernaar) meer naast. Dat zou zonde zijn van het geld.

Meet daarom je woonkamer op en maak een plattegrondje waarop je ook de meubels intekent die sowieso blijven.
Wil je weten hoe groot jouw bank maximaal kan zijn? Dan hebben wij een handige tip:
Tape het formaat van je bank op de vloer thuis met schilderstape. Of leg een paar tijdschriften of kranten neer. Zo krijg je een goede indruk van de ruimte die nog overblijft. Let erop dat je zeker 60 tot 80 cm loopruimte overhoudt en dat je minimaal 40 cm ruimte nodig hebt tussen de salontafel en de bank.
Heb je een grote woonkamer? Kies dan ook voor een wat ruimere bank. Zo voorkom je dat je bank wegvalt in de ruimte. 

 

Neem snel een kijkje in ons ruime assortiment!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5