Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Een opgeruimd huis, dat is lekker thuiskomen!

  • Geplaatst op
  • 0
Een opgeruimd huis, dat is lekker thuiskomen!

Je kent het wel, je wilt eigenlijk niets liever dan een opgeruimd huis, maar er ligt zoveel rommel dat je er inmiddels gewoon overheen kijkt. Sterker nog, op den duur zie je het helemaal niet meer liggen. En we weten allemaal wat er gezegd wordt: rommel in je huis, is rommel in je hoofd. Daarom is het nu tijd om af te rekenen met die rommel en ruimte te maken voor een nieuw hoofdstuk, namelijk een opgeruimd huis! Hoe je dat doet? We hebben een opruimen stappenplan met 10 handige opruimtips voor je klaargezet, zo is jouw opgeruimde huis binnen handbereik. Lees je mee?

Opruim tip 1: Wil je een opgeruimd huis? Creëer overzicht

Begin niet midden in de woonkamer, om vervolgens een paar kleine dingen naar boven te brengen. Daar kom je weer wat anders tegen en voor je het weet ben je het plafond aan het verven in plaats van je huis aan het opruimen. Werk dus gestructureerd en ga niet van hot naar her, begin bij de grootste ruimte, voor je doorgaat naar de volgende kamer. Denk dus goed na over een logische en werkbare volgorde.

Opruim tip 2: Slimme opbergers

Als je even goed om je heen kijkt heb je ze waarschijnlijk gewoon in huis, slimme opbergers. Wandplanken, manden, opbergbakken, speelgoedbakken, wandkasten en rekken. Allemaal handige opberg ideeën die je hard nodig hebt als je jouw huis op gaat ruimen. Zorg ervoor dat je in ieder geval een aantal kleine slimme opbergers per ruimte bij de hand hebt voordat je begint. Heb je veel bakken of manden? Zorg ervoor dat ze afgesloten kunnen worden met een deksel.

Opruim tip 3: Praktische meubels

Wist je dat er voor ieder meubelstuk vaak wel een praktisch alternatief is? In plaats van een standaard salontafel, kun je ook een salontafel kiezen met een extra plank eronder zodat je je kranten en tijdschriften snel uit het zicht kunt ruimen. Vervang je schilderij voor een wandrek of wandplank waar je met gemak een paar kleine opbergers én accessoires op plaatst. Of ga voor een sidetable met lades in de hal, waardoor ook de entree van je huis opgeruimd blijft. Slingeren er veel losse schoenen bij jou rond? Koop een schoenenkast en creëer orde in de chaos. Dat is pas lekker thuiskomen!

Opruim tip 4: Ga voor dichte opbergers

Leuk, een keuken met glazen frontjes en een open kast in de woonkamer. Maar laat dat nou net de dingen zijn die ervoor zorgen dat je huis er niet opgeruimd uitziet, zelfs als het wel opgeruimd is. Als je gaat voor dichte kasten en deurtjes waar je niet doorheen kunt kijken zorg je voor een opgeruimd huis zonder er überhaupt moeite voor te doen. Zo makkelijk kan een opgeruimd huis zijn!

Opruim tip 4: Benut loze ruimtes

Bijna ieder huis heeft ze wel, hoe groot of klein dan ook. We hebben het over loze ruimtes. Van de ruimte onder de trap, tot een lege muur of een grote onbenutte ruimte tussen de bovenkant van je kledingkast en het plafond. Loop eens kritisch door je huis heen en denk eens na over het benutten van deze loze ruimtes in huis. Meubels en opbergers zijn er in alle soorten en maten, dus voor iedere lege ruimte is wel een opberger te vinden. En is de perfecte opberger niet te koop in de goede kleur, stijl, of afmeting? Dan maak je hem toch gewoon zelf!

Opruim tip 6: Je eigen systeem

Alleen jij weet waar je je sleutels, je portemonnee en de hondensnoepjes opruimt. Zorg voor vaste plekken voor je belangrijke (en minder belangrijke!) spullen en kom nooit meer voor verrassingen te staan omdat je huis niet opgeruimd is en je je spullen niet terug kunt vinden. Opgeruimd staat netjes.

Opruim tip 5: Lege handen

Een makkelijke regel die zonder enige moeite kan zorgen voor een opgeruimd huis. Ga nooit met lege handen naar boven! Er is altijd wel iets wat je nog naar boven moet brengen. Geloof ons, als je jezelf dit eenmaal aangewend hebt vergeet je het niet snel weer. En reken eens uit, wat doet het voor jouw opgeruimde huis als niemand uit het gezin meer met lege handen naar boven gaat?

Opruim tip 6: Heb ik dit nodig?

Wij kunnen het iedereen die dolgraag een opgeruimd huis wil adviseren. Stel jezelf regelmatig de vraag als je gaat opruimen, heb ik dit wel nodig? Is het antwoord nee, of neig je naar nee? Je weet wat je te doen staat.

Opruim tip 7: De simpele dingen

Doe alles wat je maar heel even tijd kost direct en stop met uitstellen. Je kent het gezegde hè? Van uitstel komt afstel. Maak je bed op zodra je wakker wordt, ruim de tafel af als je uitgegeten bent en gooi vieze kledingstukken gelijk in de wasmand. Maak er een gewoonte van om de vaatwasser iedere ochtend uit te pakken. Thuiskomen in een opgeruimd huis hoeft niet veel tijd en moeite te kosten.

 

Opruim tip 8: Doe het niet alleen

Als je samen woont, is het niet meer dan logisch om ook samen zorg te dragen voor een opgeruimd huis. Verdeel de taken, iedereen heeft natuurlijk taken die hem of haar minder aanspreken, of halveer de tijd die je normaal kwijt bent aan een opruimsessie door het samen en tegelijk te doen. Nog veel gezelliger ook!

Opruim tip 9: Opruimen met je favoriete nummers

We begrijpen dat het opruimen van je huis niet je favoriete klus is, en dat zal het waarschijnlijk ook niet zal worden. Daarom is het belangrijk om het zo leuk mogelijk te maken. Stel een vrolijke opruim playlist samen op Spotify en ga helemaal los op je favoriete nummers. Wij trappen de lijst alvast af met Don’t stop me now van Queen. Krijg je er ook al zin in?

Opruim tip 10: Exit vs. extra

Deze tip komt je vast niet onbekend voor. We hebben het over de één erin, één eruit regel. Koop je een nieuwe vaas? Gooi dan een oude weg. Koop je een nieuwe accessoire voor in huis? Gooi dan een oude weg óf verkoop het bijvoorbeeld op marktplaats of Vinted. Levert je nog geld op ook! Als je zo te werk gaat bij zoveel mogelijk aankopen weet je in ieder geval zeker dat je huis niet nog voller zal worden. Deze tip heeft ons in ieder geval al veel opgeleverd!

Wanneer kom jij thuis in een opgeruimd huis?

We hopen dat jij net zoveel aan dit stappenplan en deze tips hebt gehad als wij. Heb jij nog tips voor ons of zijn we iets belangrijks vergeten in deze lijst? Laat het ons dan vooral weten en inspireer ons ook! Wat is jouw belangrijkste tip voor een schoon en opgeruimd huis?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5