Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Creëer een plekje voor jezelf in jouw drukke familiehuis tijdens de vakantie!

  • Geplaatst op
  • 0
Creëer een plekje voor jezelf in jouw drukke familiehuis tijdens de vakantie!

Vakantie! De tijd om tot rust te komen en misschien wel om op vakantie te gaan. Heerlijk! Ook is het belangrijk om thuis de ontspanning vast te kunnen houden na de vakantie. Vooral als je een baan, een huishouden en misschien wel een gezin hebt. In dit blog lees jij hoe je gemakkelijk een plekje voor jezelf creëert in jouw drukke familiehuis tijdens de vakantie. Lees je mee?  

 

Neem de tijd voor jezelf

Na een lange dag wil je graag ontspannen. Toch is ontspannen niet altijd even simpel. Door een plekje voor jezelf te creëren, is tijd voor jezelf nemen al iets gemakkelijker. Bedenk goed waar jij behoefte aan hebt en waar jouw ingerichte hoekje aan moet voldoen. Afhankelijk van jouw behoefte kan je de plek in huis bepalen.

 

Waar jouw plek sowieso aan moet voldoen

Een aantal aspecten is onmisbaar bij een plekje voor jezelf. Zo is een plek met weinig prikkels prettig en een plek waar je niet snel gestoord kan worden. Ook zijn zachte kleuren, natuurlijke materialen en voldoende licht onmisbaar. In onderstaande kopjes lichten we een paar relax hoekjes uit. Welk type relax hoek jij wenst, het gebruik van de juiste materialen en kleuren is essentieel. Jij moet je comfortabel voelen en jij moet tot rust kunnen komen. Eén tip van ons: breng de natuur in huis. Dit oogt fris en natuurlijk en een extra plant in huis is eigenlijk nooit een slecht idee! Planten creëren een gezellige sfeer, zijn echte eyecatchers en bieden extra zuurstof in huis!

 

Breng de gezellige leeshoek in huis

Houd jij van lezen? Een leeshoek is ideaal te creëren in elke woning. Een comfortabele fauteuil met een voetenbankje vindt namelijk vaak in elk huis ergens wel een plekje. Ook een fijne boekenkast met jouw favoriete boeken mag natuurlijk niet ontbreken. Heb jij vaak last van koude voeten? Een vloerkleed of schapenvacht is een ideale oplossing voor koude voeten. Plaats een vloerlamp naast de fauteuil en jouw relax leeshoek is klaar voor gebruik!

 

Creëer een thee- of koffiehoek

Ben jij een echt koffie- of theedrinker en wil jij de dag relaxt beginnen met een kopje thee of koffie? Dat begrijpen wij erg goed! Door een koffie- of theehoek te creëren, kun je relaxt je kopje drinken. Een koffiehoek creëer je al gemakkelijk door een sidetable industrieel te plaatsen en deze aan te kleden met koffiecups, koffiekopjes en een krantje of tijdschrift. Vergeet vooral je koffiezetapparaat niet. Laat de dag maar beginnen!

 

Maak de creatieve hoek

Ben jij graag creatief bezig? Houd jij van schilderen, knutselen of misschien wel van fotografie? Een creatieve hoek is ook binnen een handomdraai gemaakt. Alles wat je nodig hebt, is een stevige tafel en een goede eetkamerstoel. Ook is een kast handig om al jouw benodigdheden in op te ruimen.

 

Onmisbare items voor een relax hoekje

Alle drie de me-time plekken zijn gemakkelijk te creëren. Je kan de plek nog meer aankleden met lekkere, dikke kussens en een aantal kaarsen. Ook vinden wij de volgende meubels onmisbaar voor een plekje voor jezelf in jouw drukke familiehuis. Dankzij deze items kan jij gemakkelijk jouw relax hoek creëren:

 

Tover jouw slaapkamer om tot relaxhoek

Als je geen extra hoekje voor jezelf in de woonkamer of extra kamer kunt creëren, kun je dit misschien wel realiseren in jouw slaapkamer. Je slaapkamer is een kamer waar je tot rust komt en waar je niet snel gestoord kan worden. Indien je met je kinderen afgesproken hebt dat dit een ruimte is waar ze niet zomaar naar binnen mogen lopen, is de slaapkamer een goede kamer voor een relaxhoek.

 

Buiten een plekje voor jezelf creëren

Heb je nergens in huis de mogelijkheid om een plekje voor jezelf te creëren? Geen paniek! Dan raden wij aan om een plekje voor jezelf te creëren in de tuin. Een plekje achterin de tuin of bijvoorbeeld onder de overkapping is ideaal. Eventjes het huis uit en even lekker weg van alle prikkels. Je creëert al gemakkelijk een relaxte plek in de tuin door een tuinset te plaatsen met comfortabele kussens. Vergeet ook niet een klein tafeltje te plaatsen waar jij jouw tijdschrift of boek op kunt leggen. Een tuinset hoeft niet duur te zijn. Bij veel kringloopwinkels zijn al vele leuke tuinmeubelen te vinden!

 

Succes met het creëren van een plekje voor jezelf in jouw drukke familiehuis

Wij hopen dat wij jou hebben kunnen inspireren om een plekje voor jezelf te creëren in jouw drukke familiehuis. Wil jij daarnaast weten hoe je jouw huis opgeruimd houdt of hoe je jouw thuiswerkplek inricht? Dit en meer inspiratie vind je op onze website. Wij wensen je veel succes met het creëren van jouw relax hoek in jouw huis en zijn benieuwd naar het resultaat!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5