Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

Boekenkast inrichten

  • Geplaatst op
  • 0
Boekenkast inrichten

Een boekenkast is een geweldige opvulling van een kamer in huis. Je kunt je passie voor boeken en ook je gevoel voor stijl in een ogenblik weergeven en de kast is ook nog praktisch! Maar hoe richt je een boekenkast in? Je moet namelijk op veel dingen letten bij het inrichten van een boekenkast. In dit blog geeft Dimehouse je een paar tips om jouw boekenkast hét plaatje te maken in huis. Lees snel verder!

Hoe bepaal je jouw gewenste grootte van de boekenkast?

Voordat je begint met het inrichten van de boekenkast, moet je wel kiezen wat voor type boekenkast je wilt gebruiken. Beschik je al over een boekenkast? Ga dan snel verder naar het kopje ‘Hoe richt ik mijn boekenkast in?’. Boekenkasten komen in veel verschillende soorten en maten. Bekijk in jouw woning hoeveel ruimte je hebt voor de boekenkast en hoeveel boeken en overige spullen je wilt plaatsen in de kast. Bepaal aan de hand van deze twee aspecten de grootte van de kast. Als ezelsbruggetje kan je het volgende aanhouden: op een plank van 80 cm breed kan je ongeveer 27-30 boeken kwijt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte van de boeken. Wil je nog ruimte overlaten voor accessoires en plantjes? Dat kan natuurlijk ook! Een open boekenkast leent zich uitstekend voor het tentoonstellen van accessoires en jouw favoriete boeken.

 

Welke stijl boekenkast past in mijn woning?

Apart van de afmetingen moet een kast natuurlijk ook goed passen in de woning. Kies voor kleuren die bij jouw woning en inrichting passen. Ook de stijl in jouw woning is belangrijk. Beschik je over veel houten meubels in huis en bijna niet over meubels met metaal? Bekijk dan eens een boekenkast industrieel mangohout. Deze kasten mangohout ogen warm en zijn robuust gemaakt. Is je woning al ingericht in de industriële stijl? Kies dan ook een industriële boekenkast. Een boekenkast industrieel heeft een stoere uitstraling en bestaat voornamelijk uit onbewerkt hout en metalen accenten.

 

Opbergruimte is key!

Veel industriële boekenkasten beschikken ook over opbergvakken. De kasten industrieel hebben meerdere laden of deurtjes waar jij voldoende opbergruimte vindt! Zijn er spullen die jij niet voor iedereen tentoon wilt stellen? Ligt het speelgoed verdeeld door de kamer? Wil je nog wat ‘rommeltjes’ wegstoppen? Maak gebruik van de opbergruimte! Doe de deur en lade dicht en niemand ziet het meer. Zo beschik je over een stoere industriële boekenkast, maar is alles toch netjes opgeruimd. Kortom, een boekenkast met opbergruimte is ideaal!

 

Hoe richt ik mijn boekenkast in?

De kast is gekozen en staat imposant in je woonkamer, en nu? Nu is het tijd om de boekenkast in te richten! Je kunt de kast op verschillende manieren inrichten. Een boekenkast zegt het al: er staan vaak boeken in! Je kunt boeken op meerder manieren in de boekenkast plaatsen. Soorteer de boeken op grootte, hierdoor krijg je per plank een leuk aflopend effect. Je kunt ook je boeken sorteren op auteur. Doordat auteurs vaak een stijl aanhouden voor boek covers heb je ook een leuk effect in de kast. Natuurlijk is sorteren op kleur ook mogelijk. Hierdoor valt de kast gelijk op en krijg je een kast die totaal niet rommelig oogt. Je wilt zoveel mogelijk rust uitstralen met een boekenkast.

 

Welke accessoires plaats ik in de boekenkast?

Nu je boeken gesorteerd zijn, is het tijd voor de accessoires! Je wil natuurlijk alleen jouw mooiste accessoires tentoonstellen in een open boekenkast. Wil je echte eyecatchers zoals kunst plaatsen in de boekenkast? Eyecatchers vallen zeker op, maar neutrale accessoires zoals vazen of leuke kaarsen misstaan ook niet in een boekenkast. Ook een industriële tafellamp is een waardevolle toevoeging aan de boekenkast. De tafellamp is een prachtige blikvanger en zorgt voor extra sfeer en natuurlijk licht! Plaats niet alle accessoires naast elkaar. Een beetje ruimte tussen de spullen kan zeker geen kwaad en zorgt voor een overzichtelijk geheel.

 

Richt de boekenkast persoonlijk in

Je kan de boekenkast natuurlijk ook persoonlijk inrichten. Door dierbare spullen en fotolijstjes met leuke foto’s te plaatsen, creëer je een persoonlijke sfeer. Ben je op reis geweest? Je kan de boekenkast natuurlijk ook stylen met leuke souvenirs! Iets wat altijd leuk staat, zijn planten. Een paar kleine plantjes in de boekenkast zorgen gelijk voor een neutraler en leuker beeld. Het groene zorgt voor een levendiger beeld. Met planten kun je het bijna niet verkeerd doen, tenzij een palmboom in de kast zet.

 

Elke boekenkast is uniek ingericht

Een boekenkast inrichten blijft altijd een lopend proces, je smaak van boeken kan veranderen en vaak koop je door de jaren heen wel boeken erbij of voeg je nieuwe accessoires toe. Hierdoor ben je nooit echt klaar met het inrichten van een boekenkast. En dat is misschien wel het leukste aan het inrichten van jouw eigen boekenkast! Je bent continu aan het finetunen. Ben je naar een nieuw land geweest? Dan komt er weer een souvenir bij. Heb je paar nieuwe boeken gekocht? Dan is het weer eens tijd om de volgorde in de boekenkast aan te passen. Dimehouse is fan van boekenkasten omdat elke boekenkast uniek is! 100 mensen kunnen hetzelfde model boekenkast kopen, maar bij geen een van de 100 is de boekenkast hetzelfde ingericht. Dus het maakt niet uit hoe jij jouw boekenkast inricht, het blijft altijd uniek en speciaal!

 

We zijn benieuwd naar jouw boekenkast!

Wij hopen dat je genoeg inspiratie hebt om van jouw boekenkast een leuk plaatje te maken. Wat je ook kiest, het komt er sowieso goed uit te zien! We zijn dan ook zeer benieuwd naar het resultaat! Je mag altijd jouw foto’s naar ons sturen! Dat vinden we leuk! Vond je het blog interessant en wil je op de hoogte worden gehouden van de leukste acties, handige blogs en de nieuwste trends? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina! Wij zijn erg benieuwd hoe jij jouw boekenkast gaat inrichten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5