Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

7x Slaapkamer ideeën & inspiratie

  • Geplaatst op
  • 0
7x Slaapkamer ideeën & inspiratie

De slaapkamer (her)inrichten is een leuke taak maar kan soms een lastige taak zijn. Want waar begin je, en wat is belangrijk om rekening mee te houden? Is je slaapkamer nog niet helemaal naar wens of heb je een slaapkamer om helemaal vanaf het begin in te richten? Probeer onze tips en tricks voor het creëren van een sfeervolle én praktische slaapkamer!

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

De slaapkamer is een plek waar je (on)bewust heel veel tijd doorbrengt: je begint er je dag en je eindigt er je dag. Des te belangrijker is het om van je slaapkamer een harmonieuze ruimte van de maken. Wij gaan wat essentiële elementen bij langs welke belangrijk zijn om van je slaapkamer een sfeervolle ruimte te maken waar je heerlijk tot rust komt.

 

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

 

#1 Het bed

First things first: het belangrijkste voor een goede nachtrust is met stip op één je bed. Wat voor de één een comfortabel bed is hoeft zeker niet hetzelfde te zijn voor een ander. Comfort is persoonlijk en iedereen heeft weer een andere voorkeur in slaapcomfort. 

Gelukkig hoeft een bed tegenwoordig niet alleen meer praktisch te zijn, maar zijn er ook talloze stijlvolle bedden te vinden in hippe designs. Van grote linnen boxsprings tot aan hippe steigerhouten zwevende bedden: voor iedere woonstijl is er wel een mooi en comfortabel bed te vinden!

Welk matras past bij mij?

Bij een eenpersoonsbed geldt: hoe breder het matras, hoe comfortabeler u ligt. Voor de juiste lengte van het matras wordt geadviseerd 20 cm bij uw lichaamslengte op te tellen. Bij een breder en langer matras zijn het draagvermogen en de bewegingsruimte groter. Voor een tweepersoonsbed geldt dat het beste slaapcomfort wordt verkregen als iedere persoon een eigen matras heeft.

Welk dekbed past bij mij?

Bij kinderdekbedden is warmteregulatie erg belangrijk. Slapende kinderen hebben het vaak warmer dan volwassenen. Een luchtig en goed ventilerend dekbed is daarom een verstandige keuze. Doordat kleine kinderen nog wel eens ongelukjes in bed hebben, is het gemakkelijk als je het dekbed kunt wassen. Voor volwassenen zijn in principe alle dekbedden geschikt, afhankelijk van je voorkeur.

Welk kussen past het beste bij mij?

De eisen aan een kinderkussen zijn anders dan die aan een kussen voor volwassenen. Kinderkussens zijn dun, wasbaar en goed ademend. Welk kussen het meest geschikt is voor een volwassene, is in grote mate afhankelijk van de slaaphouding en van de hardheid van het matras.

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

#2 De vloer

De slaapkamer is bij uitstek de ruimte waar comfort het allerbelangrijkst is. Dit begint bij het bed, maar een element waar ook zeker rekening mee moet worden gehouden is de vloer. Maar wat vind je belangrijk? Hou je van een stijlvolle woonkamer met een chique houten vloer? Top! Maar houd er dan rekening mee dat u snel koude voeten krijgt wanneer u uit bed stapt. Daarom adviseren we om een houten vloer dan ook aan te kleden met een heerlijk zacht vloerkleed of schapenvachtje. Een stijlvolle én comfortabele vloer: check! ✔

 Toch liever extra comfortabel rondlopen in de slaapkamer? Vloerbedekking is nog steeds erg populair. En dan bedoelen we natuurlijk niet de hoogpolige vloerbedekking van de jaren 90! Tegenwoordig zijn er veel chique vloerbedekkingen te vinden in veel stijlvolle kleuren, zo is er altijd wel een vloerbedekking welke aan al je eisen voldoet.

 Slaapkamer Ideeen Inspiratie

 

#3 De muren

De kleur(en) van de muur in je slaapkamer bepalen is wellicht één van de moeilijke beslissingen bij het (her)inrichten van de slaapkamer. Naast je eigen smaak is het ook heel belangrijk rekening te houden met de vorm en functie van de ruimte. 

Welke sfeer wil je uitstralen in de slaapkamer? Koele tinten werken kalmerend en warme kleuren juist stimuleren. Nu zijn we het er waarschijnlijk wel over eens dat de slaapkamer een ruimte is om tot rust te komen en er het beste gekozen kan worden voor koele, kalmerende kleuren. 

Een koele tint zoals wit, blauw, groen en grijs doet het altijd goed in de slaapkamer. Van deze kleuren wordt je automatisch rustig en creëer je een harmonieuze sfeer in je kamer. Tegenwoordig veelal gezien zijn mooie aarde- en nudetinten zoals pastelroze, zacht bruin en taupe. Mooi te combineren met de Scandinavische woonstijl en áltijd een goede keuze!

Daarnaast is er de 80/20 regel voor het interieur: het kleurenpalet in de slaapkamer mag voor 80% uit neutrale tinten bestaan en voor 20% uit een sterke kleur. Een klein hoekje of kleine muur in de slaapkamer kun je er dus goed laten uitspringen door te kiezen voor een felle tint welke goed in contrast staat met de neutrale kleur.

 Slaapkamer Ideeen Inspiratie

 

#4 De kast

Het meest praktische object voor de man in de slaapkamer, maar het meubelstuk waar de vrouwen het meest bij doorbrengen: de slaapkamerkast. Opbergruimte heb je nooit teveel, dat is een feit. In de slaapkamer kom je tot rust, en ontspanning bereik je niet met een kamer vol rotzooi. 

Een slaapkamer/garderobekast is persoonlijk en voor veel mensen een onmisbaar meubelstuk in de slaapkamer. Tegenwoordig is er tal van keuze in formaat, kleur en afwerking waardoor het vinden van een slaapkamerkast nog een hele klus kan zijn.

 > Meet de beschikbare ruimte op

Begin bij stap 1: bepaal hoe en waar je de kast in de slaapkamer wil plaatsen. Ga je voor één kast, bouw je een kastenwand of plaats je in de ruimte meerdere kasten door elkaar? Hou bij het opmeten van de kast rekening met de hoogte en breedte, maar ook zeker de diepte is belangrijk. Denk hierbij ook aan of je de kast tot aan het plafond wil laten reiken, of dat je nog iets op de kast wilt plaatsen. Heb je veel hangwerk in de kast? Ga dan voor een extra diepe kast zodat je al je kleding makkelijk op kunt hangen.

 > Welke kast kies ik?

Op naar de volgende stap: welke kast kies ik? Ga je voor een kast met draaideuren, of voor een kast met schuif- of zweefdeuren? 

Draaideurkast

Het voordeel van een draaideurkast is dat je direct in een oogopslag een goed overzicht van je kleding hebt. Dat scheelt lang zoeken naar het juiste kledingstuk! Een nadeel van een draaideurkast is dat de deuren naar buiten opengaan en hierdoor neemt het aardig wat ruimte in beslag. Hou hier dus goed rekening mee!

Schuifdeur of zweefdeur kast

Het voornaamste voordeel van een schuifdeurkast is dat het ruimte bespaart. Je hebt bij een schuifdeurkast namelijk geen last van openslaande deuren, terwijl je er evenveel in kwijt kunt dan bij een draaideurkast. Heb je dus een kleine slaapkamer, dan doe je er verstandig aan te kiezen voor een schuif- of zweefdeur kast.

 

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

 

#5 (Woon)decoratie

We vergeten nog weleens de slaapkamer gezellig aan te kleden door middel van accessoires. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis wat zeker niet vergeten mag worden. Maak je kamer extra romantisch door het gebruik van geurkaarsen, theelichtjes en verse bloemen.

> His & hers

Slaap je niet alleen? Een leuke twist aan de slaapkamer is het mixen van mannelijke en vrouwelijke items. Dit kan goed met bijvoorbeeld een persoonlijk nachtkastje.


> Sticker it!

Ga eens voor iets origineels en maak gebruik van muurstickers in de slaapkamer! Muurstickers zijn er in alle soorten en maten: van hele teksten voor boven het bed tot aan mooie stippen of bloemen aan de wand: the choice is yours!

 

> Spreien & plaids

Breng wat sfeer en warmte aan in je slaapkamer met het gebruik van een heerlijk zacht plaid. Naast dat het heerlijk is voor de koudere dagen, ziet het er ook nog eens chique uit! Een deken van bont of een ander zacht materiaal is een leuke toevoeging aan je slaapkamer waar je zeker geen spijt van gaat krijgen.

 

> Personal touch

Je eigen persoonlijke stempel druk je uit in de slaapkamer met het gebruik van de juiste woondecoratie. Wees niet bang jezelf te uiten in het decor van de ruimte en maak gebruik van echte persoonlijke items zoals ingelijste (familie)foto's en andere items waar een persoonlijk verhaal achter zit.

 

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

 

#6 Verlichting

Een belangrijk aspect in de slaapkamer is verlichting. Ga hiermee opzoek naar de perfecte combinatie tussen sfeer- en functionele verlichting. 

 

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is eigenlijk het allerbelangrijkste in de slaapkamer: wie wil er nu niet een romantische sfeer in de slaapkamer creëren? ;-) Een leuke manier om op een creatieve manier sfeervolle verlichting aan te brengen in de slaapkamer is een lichtsnoer. Aan een lichtsnoer zitten verschillende lampen te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren en designs. Zo creëer je je eigen "bohemian" sfeer in huis!

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

#7 Een leeshoek creëren

Heb je nog een lege hoek in de slaapkamer en weet je niet zo goed wat je ermee aanmoet? Heerlijk tot rust komen kan perfect in je eigen gecreëerde leeshoek in de slaapkamer! Plaats een mooie comfortabel fauteuil in de slaapkamer, een (kleine) boekenkast en/of mooie vloerlamp en klaar is kees. Zeker in de wintermaanden is het super knus en gezellig om een leeshoek te maken zodat je in alle rust kunt genieten van een goed boek of leuk tijdschrift.

Goede verlichting in de leeshoek is essentieel. Zeker in de donkere maanden moet de verlichting zodanig zijn afgesteld dat je zonder problemen je lievelingsboek kunt lezen. Kies daarom voor een hoge lamp welke bij voorkeur van bovenaf ligt geeft.

> Shop hier de perfecte fauteuil voor uw leeshoek

Functionele verlichting

Naast sfeerverlichting is functionele verlichting ook erg handig in de slaapkamer. Denk hierbij aan wat spotjes voor de kast(en) zodat je je kledingkast zo snel mogelijk vind. Ben je een echte lezer in bed? Dan is het handig om ook te kiezen voor functionele leesverlichting in bed. Hier heb je tegenwoordig ook handige lampjes voor welke je op een boek kunt bevestigen, maar wat is er nou mooier dan wat mooie lampen net boven of naast je bed? Hiermee breng je sfeer en functionaliteit op een mooie manier samen!

Probeer niet te fel licht te gebruiken omdat dit er voor zal zorgen dat je minder snel in slaap valt. Het is ook altijd erg prettig om overal dimmers op te hebben zodat je de sfeer zelf gemakkelijk kunt bijstellen.

 #8 Slaapkamers in diverse woonstijlen

Heb jij een bepaalde woonstijl in je interieur en wil je deze graag doortrekken naar de slaapkamer? Pas de problème! De slaapkamer is bij uitstek de ruimte om een bepaalde stijl goed te benadrukken omdat dit je meest persoonlijke ruimte in het huis is. Hieronder laten we wat slaapkamers zien in diverse woonstijlen voor de nodige inspiratie!

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

Slaapkamer in Scandinavische stijl

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

Slaapkamer in industriële stijl

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

Slaapkamer in moderne stijl

Slaapkamer Ideeen Inspiratie

Slaapkamer in botanische stijl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5