Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5

10 x Scandinavische wooninspiratie

  • Geplaatst op
  • 0
10 x Scandinavische wooninspiratie

Dat Scandinavisch wonen tegenwoordig een enorme trend is daar kunnen we inmiddels niet meer omheen! En gelukkig maar, want de Scandinavische woontrend is er één welke perfect gecombineerd kan worden met vele andere interieurstijlen.

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

1. At peace

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door de sobere, authentieke en minimalistische uitstraling. Dit wordt echter weer in balans gebracht door comfort en functionaliteit, welke hoog in het vaandel staan bij de noorderlingen. Wat we vooral terugzien in het Scandinavische design is de aandacht voor details, gebruiksvriendelijkheid en de strakke lijnen. Waar het geheel rustig oogt, blinkt deze stijl juist uit in zijn unieke detaillering, oog voor details en in het oog springende accessoires. Zolang het geheel maar rustig blijft, zijn er geen grenzen meer bij de accessoires. Fel gekleurde kussentjes met drukke grafische prints of een aanwezig vloerkleed: de Scandinaviërs gaan er zeker mee akkoord!

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

2. Authenticity

Geen enkele woontrend geïnspireerd op een specifiek gebied is zo kenmerkend als de Scandinavische interieurtrend. En daar mogen ze trots op zijn! Deze authentieke charme zie je voornamelijk terug in steden als Kopenhagen en Stockholm. In deze steden worden oude gebouwen veelal gerenoveerd waarbij de authentieke elementen bewaard worden. Hierbij kun je denken aan oude haarden, authentieke vloeren en hoge plafonds met mooie oude ornamenten. Een mooie visgraatvloer of open haard is haast onmisbaar in een écht Scandinavisch interieur en geeft je woning charme.

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

3. A pop of colour

Een Scandinavisch interieur saai? Dacht het niet! Juist met de accessoires kun je in de Scandinavische woonstijl helemaal los. Drukke grafische prints in allerlei kleuren, vrolijk roze of mintgroene kussens op de rustig gekleurde bank, bij deze stijl kan en mag alles. Het makkelijke van de rustige en minimalistische basis van de Scandinavische trend is dat het goed combineert met veel kleuren. De kleuren die je vaak terug ziet komen zijn roze, mint-groen, koper en andere pasteltinten.

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

4. Fur, please!

Als er mensen zijn die verstand hebben van warme en winter-proof interieurs dan zijn het de Scandinaviërs wel! Schapenvachten worden niet alleen meer gebruikt op de vloer, maar tegenwoordig zijn ze ook veel te zien op banken en stoelen. Heerlijk zacht én een lust voor het oog! En alles mag heerlijk warm en cozy zijn: van dikke vloerkleden tot fluffy plaids en kussens, the bigger, the better! En wat is er lekkerder dan een heerlijk zacht en warm vloerkleed in je woning? No need to say more!

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

5. Wall of graphics

Grafische prints zijn hot! Waar we ze eerst veel zagen met schreeuwerige zwart-wit teksten, zien we dit jaar de grafische prints in wat rustigere tonen. Veel gezichten, mensen of stoere grafische tekening welke zijn afgebeeld op mooie posters. Meerdere posters of tekeningen geplaatst in mooie strakke frames aan de muur zorgen ervoor dat je in no time je wand hebt omgetoverd tot een Scandinavisch geheel. Ook zien we grafische prints terug komen in andere accessoires zoals kussens, plaids en dekbedovertrekken. Je kunt all out in de Scandinavische trend, dus mix-and-match erop los!

 

 Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

6. Scandinavisch industrieel

Een Scandinavisch interieur is perfect te combineren met een industriële woonstijl, omdat deze al veel raakvlakken hebben. Beide interieurstijlen maken veel gebruik van de kleuren wit, grijs en natuurlijke materialen. Het grote verschil tussen deze twee stijlen is dat een industrieel interieur erg donker kan zijn door het gebruik van donkere kleuren als zwart, bruin en grijs. Daarnaast wordt bij een Scandinavisch interieur juist veel gebruik gemaakt van wit, pasteltinten en licht. Je kunt er daarom voor een Scandinavisch interieur met industrieel karakter, of juist een Industrieel interieur met een Scandinavische touch. 

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

7. Botanisch Scandinavisch

Een vrij nieuwe interieurtrend is het botanisch wonen, ook wel bekend als botanical of urban jungle.
Deze trend kenmerkt zich door natuurlijke materialen, opvallende kleuren en prints en veel bloemen en planten. Deze trend gaat hand in hand met een Scandinavische woonstijl! Veel planten en groene accessoires gaan perfect samen met de zachte tinten in een Scandinavisch interieur. Doordat groen zoveel verschillende tinten heeft, is het erg makkelijk te verwerken in je interieur en zal het absoluut niet misstaan!

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

 

8. Let there be light!

Alhoewel het er in de winter aan ontbreekt bij de Noorderlingen, zijn ze toch gefascineerd door het principe (dag)licht. Of dat nu kaarslicht is, windlichten of elektrische lampen: licht speelt een cruciale rol in het Scandinavische interieur. Scandinavische (design)lampen kenmerken zich door licht dat gedimd en versterkt kan worden, een zachte maar minimalistische look en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. 

 

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

9. Wood

Scandinaviërs zijn gek op hout! Van de bekende houten Scandinavische woningen tot aan de accessoires in het interieur: ze zijn er dol op. De Noorderlingen zijn bijvoorbeeld dol op het gebruik van natuurlijke materialen als hout, wat logisch is met de vele bossen in Scandinavië. Het hout moet zo onbewerkt mogelijk blijven, zodat het ruw, authentiek en licht van kleur blijft. Hout zie je niet alleen terug in de meubelstukken, maar ook in de vloer, op het plafond en zelfs in de keuken.

 

Scandinavisch Wonen Inspiratie

 

10. Scandinavische keuken

De minimalistische Scandinavische interieurtrend komt goed tot zijn recht in de keuken. De basis kleur van elke Scandinavische keuken is wit. Denk hierbij aan witte wanden en een wit plafond. Witte wanden zoals wit tegelwerk zien we veel terugkomen in een keuken. De meeste vloeren zijn gemaakt van hout. Het mooiste effect krijg je met een houten planken vloer in een neutrale houtkleur of een planken vloer die wit geschilderd is. Om deze vloeren iets warmer aan te kleden wordt er vaak voor een vloerkleed gekozen in de keuken. Knus, authentiek én mooi!

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Achteraf of gespreid betalen
Gratis thuisbezorgd en retourneren
4 winkels in Nederland
Klanttevredenheidsscore: 4.3 uit 5